İş Bankası ve RTÜK'e hacker saldırısı

Türkiye'nin en büyük bankaları arasında yer alan Türkiye İş Bankası ve RTÜK'ün sistemleri hackerlar tarafından ele geçirildi.

İş Bankası ve RTÜK'e hacker saldırısı
İş Bankası ve RTÜK'e hacker saldırısı
GİRİŞ 12.06.2013 18:21 GÜNCELLEME 12.06.2013 18:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bugün öğlen saatlerinde başlayan sorun nedeniyle Türkiye İş Bankası şubeleri, Bankamatik ATM'leri ve internet bankacılığı üzerinden bankacılık hizmetleri verilemiyor.

Türkiye İş Bankası'ndan resmi açıklama ise olaydan 5 saat sonra Twitter üzerinden yapıldı. Açıklamada, "Bankamız ana sisteminde oluşan genel bir arıza nedeniyle bugün çeşitli kanallarımızda hizmet verilmesinde aksamalar meydana gelmekte olup arızanın giderilmesi için gerekli tüm çalışmalar sürdürülmektedir. Bu aksaklık için tüm müşterilerimizden özür dileriz." denildi.

Olayın hacker saldırısı olduğu iddiaları ortaya atıldı ancak bununla ilgili somut bir bilgi henüz yok. İş Bankası'nın tüm sunucularının bulunduğu İstanbul'daki veri merkezindeki sistemsel bir arızadan dolayı bu kesintinin yaşandığı tahmin ediliyor.

İş Bankası'nın acil durumlar için yedek (backup) sistemini devreye alamamış olması da kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

Öte yandan ünlü hacker grubu Ay yıldız Tim Twitter hesabından yaptığı açıklama ile olayı üstlendi.

Anonymous RTÜK'ü hack'ledi

Küresel hacker grubu Anonymous, Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun internet sitesini hack'lediğini duyurdu.

Grubun  Türkiye'deki üyelerinin Twitter hesabı @AnonsTurkey'den yapılan açıklamada, "Tango Down | RTUK - Dogrulari yazan medya kuruluslarina ceza verdiniz. Simdi de Anonymous sizi cezalandirdi. http://www.rtuk.gov.tr" VE "TANGO DOWN | RTUK http://www.rtuk.gov.tr  | Her Dogru Soyleni 9 Koyden Kovamayacaksiniz!  #occupygezi #direngeziparki #opTurkey" denildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Muharrem Çetinkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok bekledik. Yarın iş bankası hesabımı kapattrımaya gidiyorum.Bankaya bir etkim olmaz ama safım belli olsun.Yok artık bu çarkta para döndürmek.
    Cevapla
  • mehmet atay 10 yıl önce Şikayet Et
    sevindim. ay ve yıldız, yanyana çok güzel.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço