Emniyet'in Gezi Eylemleri raporu açıklandı!

Üç haftadır süren Gezi protestolarını Emniyet masaya yatırdı. İstihbarat birimleri olayların röntgenini çekti. İşte, Gezi'nin güvenlik raporu...

Emniyet'in Gezi Eylemleri raporu açıklandı!
Emniyet'in Gezi Eylemleri raporu açıklandı!
GİRİŞ 18.06.2013 07:59 GÜNCELLEME 18.06.2013 07:59

Akşam'ın haberine göre, gözaltına alınmaları kamuoyunda infial yaratan beyaz önlüklülerden üçünün doktor olmadığı ortaya çıktı. Hırsızlık, cinayet ve terör örgütü üyeliğinden sabıkaları var. Emniyetin birimlerinin analizine göre bu kişiler oraya hırsızlık için geldi.

Ancak diş hekimi Murat T. ile doktorlar Alper G., Kadir K. ve Mert A. gösterilerle ilgili olarak gözaltında tutuluyor.

Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi önünden polisle çatışan kişilerin Çarşı ve Deplasman Kartalları adlı grup üyelerinde oluştuğu tespit edildi. Emniyet devreye spor polislerini soktu. Uzman polisler 3 büyüklerin taraftar gruplarıyla temasa geçti, ‘Polisle çatışmayın, çatışanlardan uzak durun, çekilin, Başbakanlık Ofisi'ne yaklaşmayın' uyarısı yaptılar.

Çarşı'nın ve diğer taraftar gruplarının büyük bölümü bu çağrıya uydu, sokaklardan çekildi. Eylemleri yönlendirmeye devam ettiği iddiasıyla 11 grup üyesi ise gözaltına alındı.

Emniyetin bu arada yaklaşık 2 yıldır taraftar gruplarını yakın takibe aldı. Taraftar gruplarının şiddet eğilimli gençlerin buluşma noktası haline geldiğini tespit etti. Bununla ilgili özel bir çalışma yürütülüyor.

Yapılan çalışma sonunda Gezi'nin çıkışı itibarıyla hiçbir şekilde organize değil. Daha sonra illegal örgütler giderek artan biçimde devreye girdiler.

Gezi eylemlerinde yabancı unsurların aktif rolü tespit edilemedi.

MHP'liler eylemlerde yoktu. Genel Merkez'in açıklaması etkili oldu.

Yeni gözaltılar olabilir.

Eylemlerin sürebileceği değerlendiriliyor.

5 milyonun üzerindeki tweet mesajı içinden polis kışkırtıcı, halkı galeyana getirici ve örgüt bağlantılı dezenformasyon yaratanları inceliyor.

Gezi parkı içerisine örgüt üyesi bazı kişilerin sızdığı belirlendi. Çok sayıda molotof ve havi fişek ele geçirildi.

Polis twitter'dan dezenformasyona bilgi belgeyle anında yanıt verecek.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi