Bakanlık'tan cinsel istismar davasına itiraz

Bingöl'de reşit olmayan kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturma sürecini müdahil olarak takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca, tutuksuz yargılamaya itiraz edildi.

Bakanlık'tan cinsel istismar davasına itiraz
Bakanlık'tan cinsel istismar davasına itiraz
GİRİŞ 19.06.2013 22:24 GÜNCELLEME 19.06.2013 22:24

Zanlılardan gelebilecek tehditlere karşı 16 yaşındaki E.A. için koruma kararı alındı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyla Bingöl'e giden ekip, 16 yaşındaki E.A'ya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin tutuksuz yargılanmasına itiraz etti.

Ayrıca faillerden gelebilecek tehditlere karşı çocukla ilgili koruma kararı alındı. Faillerin çocuğu tehdit etmeleri, bulunduğu yere yaklaşmaları ya da iletişim araçlarını kullanarak temas kurmaları durumunda zorlama hapis cezası verilmesi kararlaştırıldı.

E.A.'nın ifadesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişi, sevk edildikleri adli mercilerce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bugüne kadar müdahil olduğu 125 davadan altısı sonuçlandı ve ve davalarda en üst düzeyden ceza çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!