Cübbeli ile hakim arasında 'umre' diyalogu

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu 16 tutuksuz sanıklı davanın görülmesine devam edildi. Duruşmada Cübbeli Ahmet ile mahkeme başkanı arasında ilginç 'umre' diyalogları geçti.

Cübbeli ile hakim arasında 'umre' diyalogu
Cübbeli ile hakim arasında 'umre' diyalogu
GİRİŞ 27.06.2013 15:15 GÜNCELLEME 27.06.2013 17:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Çağlayan'daki Adalet Sarayında bulunan 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ''Karagümrük çetesi'' olarak bilinen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü ve Barış Sezek'in de aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı.

NAMAZ KILDI, DURUŞMAYA GEÇ KATILDI

Ünlü, duruşma öncesi adliye içindeki fotokopi odasında öğle namazı kıldı. Duruşmaya 5 dakika geç katılan Ünlü'ye Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Ahmet Bey hoş geldiniz" dedi. Ünlü ise ağaya kalkarak, "Hoşbulduk efendim" diye yanıt verdi.

Davanın müştekisi Faslı İmanee Lemghari talimat ile Fas'ta verdiği ifadenin mahkemeye ulaştığını belirten Mahkeme Başkanı, "İmanee, Barış Sezek ile imam nikahı kıydığını belirtmiş. Ünlü'nün de bu nikahta bulunarak Fatiha okuduğunu söylemiş" dedi. İfadeye yönelik söz verilen Barış Sezek, "İfadenin bir kısmı doğru, bir kısmı yanlış. İfadesinde Ahmet Mahmut Ünlü'nün nikahta bulunduğunu söylüyor. O bölümü yanlış" diye konuştu.

ÜNLÜ: BEN İMAM NİKAHI KIYMADIM

İfadeye yönelik söz alan Ünlü de, "Yok ben nikah falan kıymadım. Orada bulunmadım. Resmi nikah olmadan nikah kıymam ben. Bunun suç olduğunu da çok iyi bilirim. Nüfuslu kişilerde benden nikah kıymama istedi ancak ben kıymadım" dedi.

Üye hakimin Seyfettin Mermerci'nin , ''Daha önce kendi nikahınızı kıyabileceğinizi söylemiştiniz" sözleri üzerine, ''Kendi nikahınızı kıyarsınız onda bir sorun yok" diye yanıt verdi. Ünlü'nün duruşma sırasında sık sık dua okuduğu görüldü.

MAHKEME BAŞKANI'NIN İLGİNÇ ANISI

Duruşmada konuşan Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Geçtiğimiz günlerde bir taksiye bindim. Taksi de bir radyo açıktı. Siz de (Ünlü) orada konuşuyordunuz. Şoför kapatacaktı kapatma dinleyelim dedim. Siz orada 'Umre'ye gittim ama mahkeme 10 gün izin veriyor. Ben de 10 günlük gidip geldim' dediniz" diye konuştu.

BAŞKAN: SENİN SEVABINA NİYE ENGEL OLALIM

Bu sözler üzerine Ünlü, "Avukatların 1 aylık izin için size başvurmuş. Siz de 'ne yapacak 1 ayı. Oraya mı yerleşecek? demişsiniz. Ben de tamam o zaman 10 günlük izin verilsin dedim" dedi.

Ünlü 'nün bu sözlerine Mahkeme Başkanı Ekinci, "Yok öyle bir şey demedik. Senin sevabına niye engel olalım. İstersen 2 ay kal" şeklinde konuştu.

DOSYA MÜTALAA İÇİN SAVCIYA GÖNDERİLDİ

Ünlü'nün avukatları her hafta karakola imza atma yönündeki adli kontrolün 1 aylık süreye çıkarılmasını talep etti. 15 dakikalık aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, Ünlü'nün imza atma süresini 1 aya çıkardı. Ünlü'nün her ayın başında ilk Çarşamba günü karakolu giderek imza atma şartı getirdi. Mahkeme dosyayı da mütalaa hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • ahmet enes 10 yıl önce Şikayet Et
    Para sadece gavurda yok Emir kardeş.. Müslüman yaşayanda bu dünyanın nimetlerini köküne kadar kullanacak. Gocunana da kapak olsun.
    Cevapla
  • muhammed mirac 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN-PARA. cübbeli hocaya sürekli atıf yapılan konu paran varsa müslüman olmazsın yada bu kadar şatafatlı yaşayamazsın niye zekatını fitresini vergisini verdikten sonra haram lokma yemedikten sonra Allah hangi kuluna böyle yaşayamazsın dedi cübbeli hoca tüm zenginliğinin hesabını mezarda verecek sen konuştuğunun hesabını vereceksin...
    Cevapla
  • MİZANX 10 yıl önce Şikayet Et
    emir mehmet kardeş!!. Ancak elbette zenginliği Allahın sınırlarını aşmadan, gereksiz bir lükse kaçmadan , zekat ve sadakasını vererek yaşamak yaşayabilme ferasetine sahip olmak lazım aksi takdirde fakirlik gibi zenginlikte bir fitnedir. Ve ayrıca göz önünde bir takım zümreleri temsil edenlerin daha dikkatli yaşayıp ,medyaya daha dikkatli demeçler vermesi lazım . Medyayı kullanma konusunda hizmeti öne almalı , magazini değil . beşeriz , şaşarız ama Allah cümlemizi , kişisel eksiğimizi, kusurumuzu din düşmanlarına saldırı malzemesi haline getirmesin.selam ve dua ile....
    Cevapla
  • MİZANX 10 yıl önce Şikayet Et
    EMİR MEHMET KARDEŞ!. takıldığın konulara bende takılıyorum yalan değil ve hatta bizzat çok yakın müritlerine bu konudaki (hasseten salavat ...meselesi ile ilgili) hoşnutsuzluğumu tasvipsizliğimi dile getirdim. Bence bizzat muhatabına, yetişemiyorsanız yakınlarına özellikle iletilmesini tembihleyerek dile getirin kuşku ve rahatsızlıklarınızı. ancak böyle meydanda dile getirince zaten bahaneye atlamaya hazır , topyekün din dindar düşmanlarınada malzeme vermiş olursunuz.insan kusursuz değildir. ayrıca para ile imanında kimde olduğunu ancak Allah bilir. islam zenginliğe karşı değildir. öyle olsaydı Hz. Süleyman melik bir peygamber olmazdı.
    Cevapla
  • kerim harman 10 yıl önce Şikayet Et
    Müslümana en lüksü yakışır. Bazı cahiller; müslüman lüks arabaya binmez, hani nefis terbiyesi falan demiş. İmamı azama biri sorar: bir devem var sürekli namazda aklıma geliyor, sizin 100 deveniz var siz nasıl yapıyorsunuz ? İmam: ben develeri kalbime değil ahıra bağladım der. Zekatını verdikten, hayır hasenat yaptıktan sonra müslüman en lüks arabaya da binsin yakışır. Ben bir çarşaflıyı ya da sakallıyı 4x4 de görünce gurur duyuyorum. Allah bütün müslümanlara bol bol versin kafirler münafıklar çatlasın. Siz daha durun ahirette nelere binecek onlar. Cehennemden seyredersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı