Süleyman Ateş: Milli Piyango haram değildir

İlahiyatçı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango'nun haram olmadığını söyledi. Ateş bu sözlerinin gerekçelerini ise şöyle anlattı:

Süleyman Ateş: Milli Piyango haram değildir
Süleyman Ateş: Milli Piyango haram değildir
GİRİŞ 16.07.2013 06:32 GÜNCELLEME 16.07.2013 15:42
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu Para Durumu programına katılan Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, Milli Piyango oynamanın hükmü ile ilgili verdiği cevap şaşırttı.

Kur'an-ı Kerim'in kumarı yasaklama nedeninin; insanı namazdan eli koyması ve insanları birbirine düşman etmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Süleyman Ateş, "Eğer bu şartlar oluşmuş ise bu haramdır" dedi.

"MİLLİ PİYANGO HARAM DEĞİLDİR"

Milli Piyango'nun insanları meşgul etmediğini, birbirine düşman etmediğini o yüzden de haram olmadığını ifade eden Ateş "İnsanlar Milli Piyango bileti alır, ondan sonra ya unutur yada bileti saklar. Bu insanın vaktini almaz. Sadece bilet almaktan ibarettir. Fakat öteki Loto ve Toto bunlar insanın vaktini alan şeylerdir. Bunlar haramdır. Fakat Milli Piyango haram değil ama çok güzel birşey de değildir. Mekruhtur anca... Yani hoş birşey değildir. Ama öteki gibi haram sayılamaz. Benim kanaatim böyledir." sözlerine yer verdi.

YORUMLAR 172
  • mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    SANA VADEDİLEN HAYAT YAŞA AMA FAZLA BİLGİLENDİRMEYEN HAYAT yaşama
    Cevapla
  • yusuf emin 6 yıl önce Şikayet Et
    adı milli piyango buna mhpliler cevap versn. ve devlet eliyle icra ediliyr buna da dindar siyasetçiler cevap versn.benm görüşüm soylim.hepinizden tiksiniyrm. iyi ki ahiret var
    Cevapla
  • Hasan Şefik 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana göre milli piyango haram değilse. Kuran ı kerimi inkar etmiş oluyorsun. Bu ne anlama gelir prof efendi.
    Cevapla
  • SEDAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Begenmediniz hocanin sozlerini siz cok biliyorsunuz siz opdinlyus prof.sunuz cunki iyi oku anla hoca ne diyor >?
    Cevapla
  • mehmet ersin 10 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun. yorum yapmaya gerek bile yok. sadece yazıklar olsun demek istiyorum. Allah kimseyi yoldan çıkarmasın. Allah hidayet versin. Ayrıca Jet Ali kardeşim kumarda kazanılan para hiç bir zaman hiç bir şekilde helal olmaz. sabaha kadar kumar oyna sonra ben hakkımı helal ediyorum de. para helal oldu. ne kadar kolay değil mi. Şans oyunu diyerek masumlaştırılmaya çalışılmış para verilerek iddia üzerine kazanma ve kaybetmeyi öngören her türlü oyun kumardır. 4 kişiyle masa başında oynanan kumarın 40 milyona uyarlanmış versiyonudur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin