Köşk onayladı İzmir metrosuna 12 milyon TL ek bütçe

Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan İzmir Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın Göztepe-Poligon ve Üçkuyular İstasyonlarını kapsayan keşif artış talebi belli oldu.

Köşk onayladı İzmir metrosuna 12 milyon TL ek bütçe
Köşk onayladı İzmir metrosuna 12 milyon TL ek bütçe
GİRİŞ 22.07.2013 17:59 GÜNCELLEME 22.07.2013 17:59

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yüklenici Borege-Sigma Konsorsiyumu'na ek olarak 12 milyon TL daha verecek.

Büyükşehir Belediyesi, Kamu İhale Kanunu kapsamında mevcut ihalenin yüzde 20 fazlası olan keşif artışı için gereken 12 milyon TL'yi verebilirken yüzde 40'a kadarlık kısım için Bakanlar Kurulu'na başvurmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın oluru ile Bakanlar Kurulu'na giden talep, Cumhurbaşkanı'nın onayından geçti. Belediye bu çerçevede toplam 24 milyon TL ek paranın 12 milyonunu Bakanlar Kurulu kararı ile aktarmış olacak. Konsorsiyum ihaleyi 43 milyon TL'ye almıştı. Toplam artış bu sayede 67 milyona çıkmış olacak.

Geçmiş yıllarda sürekli inşaat bitirme süresi ertelenirken son bütçe talebi ile birlikte üç istasyon için yeniden ek süre talep edileceği kaydedildi. Metronun en erken Mart 2014'te tamamlanması planlanırken şirketin programı ve kesin bitiş tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Belediye yetkilileri ise çalışmaların devam ettiğini belirterek, yüklenici firmanın işi tamamladıkça parasını alacağını, maddi olarak sorunun aşıldığını kaydetti.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...