Surp Giragos Ermeni kilisesinde çözüm için dua

Diyarbakır'da bulunan Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen isim ayininde çözüm sürecinin devamı için dua edildi.

Surp Giragos Ermeni kilisesinde çözüm için dua
Surp Giragos Ermeni kilisesinde çözüm için dua
GİRİŞ 10.09.2013 14:51 GÜNCELLEME 10.09.2013 14:51

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, ayinde çözüm sürecinin başarıya ulaşması için dualar ettiklerini söyledi. Ateşyan, "Çözüm sürecinden sonra ülke huzurlu. Ağlayan annelerimiz yok. Öldürülmüş askerlerimiz, vatandaşlarımız yok. Bu büyük bir kazanç. Umuyorum ve dua ediyorum ki bu barış süreci başarıya ulaşır." dedi.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 1376 yılında inşa edilen Surp Giragos Ermeni Kilisesi, 2012 yılında yapılan restorasyon sonrasında kapılarını ibadete açtı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen isim ayinine yurt içinden ve dışından birçok Ermeni vatandaş katıldı. Kilisedeki ayine Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana İkinci Konsolosu James Michael Saxton Ruiz katıldı. Kuledeki çanın çalmaya başlamasıyla birlikte ayin başladı. Ayinde çözüm süreci, Mısır ve Suriye halkları için dualar edildi.

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Surp Giragos Kilisesi'nde restorasyon sonrasında üçüncü ayinin yapıldığını söyledi. Ayine katılımın geçen yıla oranla az olduğunu belirten Ateşyan, "İlk sene hacı adaylarımız adaklarını ve dualarını sunmak için buradaydılar. Bu sene sayıda biraz düşüklük var. Her sene yapıldığı için cazibesini biraz kaybediyor ama buna rağmen Diyarbakırlı vatandaşlarımız kökü Ermeni olanlar burayı dolduruyor. Yurt dışından ve İstanbul'dan gelen Ermeniler dışında, Diyarbakır'da ve etrafında bulunan kökü Ermeni olanlar bu ayine katılmaktadır. Biz mutluyuz bundan." diye konuştu.

Ayinde, dualarını ülkenin birlik, beraberliği ve huzuru için Allah'a sunduklarını ifade eden Ateşyan, şunları ifade etti: "Tanrı ülkemizi ve Diyarbakır'ı barışa doğru götürsün. Hep birlikte dil, din, ırk ayrımı yapmadan kardeşçe bu topraklarda yaşayalım. Biz Suriye için de Irak, Mısır için de dünyanın neresinde bu tür olaylar varsa üzücü olaylar; biz huzur için ve ölenlerin ruhu için dua etmekteyiz. Bunu bize kimsenin söylemesi gerekmiyor. Çözüm sürecinden sonra ülke huzurlu, ağlayan annelerimiz yok. Öldürülmüş askerlerimiz, vatandaşlarımız yok. Bu büyük bir kazanç. Umuyorum ve dua ediyorum ki bu barış süreci başarıya ulaşır. Hepimiz Kürdü, Türkü, Hristiyanı, Alevisi tüm toplumla huzur içinde yaşar bu ülkede."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi