Diyarbakır Valisi Kıraç'ın kaçak elektrik isyanı

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'ın en fazla yatırım alan 5. il olduğunu belirtip, kentteki kaçak-kayıp enerji durumuna dikkat çekti.

Diyarbakır Valisi Kıraç'ın kaçak elektrik isyanı
Diyarbakır Valisi Kıraç'ın kaçak elektrik isyanı
GİRİŞ 25.09.2013 13:41 GÜNCELLEME 25.09.2013 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Vali Kıraç, "Özellikle kayıp-kaçak oranlarını düşürmek adına Diyarbakır'da ciddi bir gayrete ihtiyaç var. İnsanlar yaptığı her işin bedelini ödemek zorunda, Yani yüzde 80'nin üzerinde bir kayıp-kaçakla enerjinin ayakta durması ve şirketinde faaliyetini sürdürmesi mümkün değildir" dedi.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay ile kentteki tüm kurumların müdürleri ile 2013 yılı yatırım ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Sağlık, eğitim, turizm, yatırım, teşvik ve projelerle ilgili yapılan sunumdan sonra konuşan Vali Mustafa Cahit Kıraç, çalışmaların başarıya ulaşmasının ön koşulunun, huzur ve sükunetin sağlanması olduğunu söyledi. Uyuşturucunun bir insanlık suçu olduğunu ve bununla mücadele etmenin ahlaki bir iş olduğunu söyleyen Vali Kıraç, şöyle konuştu:

"Burada da tüm halkımızın bu operasyonlarda bize destek vermesini bekliyoruz. Mayıs ayından itibaren 198 ayrı operasyonda, 47 milyon 893 bin 665 kök kenevir imha işlemi gerçekleştirildi. 16 bin 309 kilo kubar, 37 bin 605 gram toz esrar ele geçirildi, 470 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Ele geçen uyuşturucuların değer karşılığı 2 milyon 370 bin liradır. Bu kaynağı kurutmuşuz. Yaklaşık 5000 hektarlık bir alanda ekime müdahale etmişiz. Özellikle Jandarma ve polisimizi kutluyorum. Bu operasyonlar yaklaşık 500-1000 kişilk ekiplerle, iş makineleriyle, aracıyla tarlalar sökülerek bu işler gerçekleştiriliyor. En son yapılan operasyonda yaklaşık 10 ton toz esrar ele geçirildi. Bunların piyasaya sürülmesi halinde 2 milyon kişinin bundan olumsuz etkileneceğini ve müptela edeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla burada herkesin hem vicdani ve insani, hem de asli görevidir. Bu sadece güvenlik kuvvetlerinin işi değildir. Biz insanımızı seviyorsak gelebilecek her tülü zarara karşı ortak mücadele etmeliyiz."

DİYARBAKIR EN FAZLA YATIRIM ALAN 5. ŞEHİR

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, kentte su kaynaklarının iyi kullanılması, toplulaştırma, ulaşım, sağlık, eğitim gibi vatandaşın yararına yapılacak her türlü çalışmaya önem verdiklerini belirterek, "Kentteki ekonomik yapının, yatırım ikliminin iyileştirilmesi için gelişime önem veriyoruz. Özellikle sosyal projelere de önem veriyoruz. Bölgede, 90'lı yıllardan sonra çok sayıda köy ve yerleşim yerinin yeri değiştirildi. 90'nın üzerinde köy boşaldı, bunların bir kısmı, bir çoğu geri gitti. Onların köylerine dönüşleriyle ilgili rehabilitasyon çalışmaları var. Köylerine dönenlerle ve burada yaşayanların sosyal hayata katılmaları için ihtiyaç duydukları rehabilitasyon merkezlerine önem veriyoruz. Bu yılda 78 projede, 11 milyonluk kaynağı yine bu dernek ve vakıflarla gerçekleştireceğiz. Kamu yatırımları listesine baktığımızda 914 milyon 822 bin TL'lik bir kaynakla Türkiye şehirleri içerisinde en fazla yatırım alan 5. şehiriz. Ankara, İstanbul, Mardin, İzmir'den sonra Diyarbakır bu kaynakla yatırımlarını finanse ediyor" dedi.

'YÜZDE 80 KAYIP-KAÇAĞIN OLDUĞU YERDE BİR ŞİRKET AYAKTA DURAMAZ'

Vali Kıraç, kentin kaçak kayıp elektriğine de dikkat çekerek, "Enerji sanayi için vazgeçilmezdir. Diyarbakır enerjisi de geçtiğimiz günlerde özelleşti biliyorsunuz. 387 milyon dolarlık bir bedelle 30 yıllığına bir özel firma aldı. Özellikle kayıp kaçak oranlarını düşürmek adına Diyarbakır'da ciddi bir gayrete ihtiyaç var. İnsanlar yaptığı her işin bedelini ödemek zorunda. Yani yüzde 80'nin üzerinde bir kayıp-kaçakla enerjinin ayakta durması ve şirketinde faaliyetini sürdürmesi mümkün değildir. Sağlıklı bir üretime de bu enerji alt yapı sağlayamaz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • TurQuaZ 10 yıl önce Şikayet Et
    kurtarılmış bölge mi?. girsinler kaçakları temizlesinler. hem büyükşehir hem de kayıp kaçak oranı %80. ben böyle şehre büyükşehir demem. Biz faturayı 3 gün geçirince kesmeyi biliyorlar adamlardan fatura tahsil edemiyorlar. üstelik onların parasını da biz ödüyoruz. hesabımız mahşere kalır. söylenecek fazla da bişey yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim