BDP'li vekillerden KCK davası sonrası veryansın

İstanbul'da devam eden KCK davasında duruşmaya verilen arada ise BDP'li vekiller Sebahat Tuncel, Pervin Buldan ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez de basın mensuplarına açıklama yaptı.

BDP'li vekillerden KCK davası sonrası veryansın
BDP'li vekillerden KCK davası sonrası veryansın
GİRİŞ 25.09.2013 15:53 GÜNCELLEME 25.09.2013 15:53

Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı KCK davasının 19. duruşması tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor. Duruşmaya verilen arada ise BDP'li vekiller Sebahat Tuncel, Pervin Buldan ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez de basın mensuplarına açıklama yaptı.

"AKP HÜKÜMETİ PAKETLERİ TEK BAŞINA HAZIRLIYOR"

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, KCK davalarında gazetecilerin yanı sıra avukatların, BDP'lilerin, milletvekillerinin yargılandığına dikkat çekerek tüm tutukluların serbest bırakılmasını istedi. Buldan, "Çıkacak olan paketlerin Türkiye'yi demokratikleştireceğine inanmıyorum. Çünkü AKP hükümeti paketleri tek başına hazırlıyor, tek başına icra ediyor. Türkiye'de yaşayan halkları, kadınları, gençleri, siyasi örgütleri katmadan hazırlanan paketler Türkiye'ye demokrasi getirmez. Bu paketlerden bir beklentimiz yok" diye konuştu.

Pervin Buldan, KCK basın davasında gazetecilerin yargılanmasına karşın duruşmayı az sayıda basın mensubunun izlemesini eleştirerek "Basının az ilgisinin olması da Türkiye'de bir tartışma konusudur. Bu konuda duyarsız olan gazetecilerin, basının kendilerini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de, "Hükümet durmadan paketler çıkararak bir umut yaratarak toplumu sürekli yanlış yönlendirmeye çalışıyor. B u paketlerle olabilecek bir durum değil" diye konuştu.

"DURUŞMAYI ÖFKEYLE İZLEDİM"

Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Ricardo Gutierrez de yaptığı açıklamada gazetecilerin mesleki faaliyetleri nedeniyle yargılandığını savundu. Gutierrez, Avrupa'da 300 bin gazeteci üyesi bulunan bir örgütün temsilcisi olduğunu belirterek " Sadece gazetecilik faaliyetleri nedeniyle gazetecilerin burada tutuklu yargılanmaları nedeniyle duruşmayı öfkeyle izledim" dedi. Gutierrez, Avrupa Gazeteciler Federasyonu adına Türkiye'de tutuklu yargılanan gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"