İlkokullarda andımız tamamen kaldırıldı

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nden andımıza yönelikte bir madde çıktı. Pakette yer alan maddeye göre andımız uygulaması İkokullarda tamamen kaldırıldı.

GİRİŞ 30.09.2013 12:14 GÜNCELLEME 30.09.2013 17:38
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Erdoğan, ilkokullardaki öğrenci andı uygulamasının kaldırılacağını aktararak, "1933 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir genelge yayınlanmış, ilk ve orta dereceli okullarda 'andımız' uygulaması başlatılmıştı.

Bu uygulama zaman zaman kaldırıldı, metin değişikliğe uğradı. 12 Mart ve 12 Eylül'de, bireysel girişimler neticesinde bu uygulama devam etti. Geçen yıl, ortaokullarda bu uygulamayı kaldırmıştık. Şimdi de, ilkokullarda bu uygulamaya son veriyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 116
  • Busenur Sağlam 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
    Cevapla
  • hacercakmak 10 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki yeni bir ant daha yazılacak!. Kurtuluş mücadelesi veren bir milletin evlatlarına bu günlere nasıl geldiklerini unutmamalarını hatırlatan bir kaç dizeye bile tahammülü olmayanların,ne Türk'e ne de Türk kelimesine tahammülü olur. Tabelalardan TC ibareleri bile kaldırıldı. Dününü unutan milletlerin, yarın evlatlarının yaşayacağı bir devleti de olmaz BEYLER!..KENDİMİZE GELELİM YOKSA BU MİLLET YENİ BİR ANT YAZMAK ZORUNDA KALACAK.
    Cevapla
  • ercan arzuman 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN . çok saçma bulduğumuz bu uygulamayı kaldırdığın için allah razı olsun başbakanım allah seni ve çalışma arkadaşlarını bütün tehlikelerden korusun sen allah'ın bir lütfüsun rabbime hamd-ü senalar olsun.
    Cevapla
  • guzelyorum 10 yıl önce Şikayet Et
    mükemmel çok şükür. ey yüce Allahım!!! ne mutlu elhamdülillah müslümanım diyene
    Cevapla
  • Bahadır Bahadıroğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Tebrik Ederiz. Okullar ahır kışla öğrenciler sürü asker olmaktan kurtarıldı. Sıraya gir hazırola geç, andımızı oku hadi sürüyle sınıflara gir. Okullar ve öğrenciler daha özgür hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MEB duyurdu! 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru tarihleri belli oldu
İsrail'den UAD'de pişkin savunma: Gazze'de bir soykırım yaşanmıyor