Bir zamanlar Doğu'da: Ne mutlu Türk'üm...

'Demokratikleşme Paketi'yle kaldırılacağı açıklanan "Andımız"la ilgili tartışmalar sürerken sosyal medyada dolaşan geçmişten bir fotoğraf, fazla söze gerek bırakmıyor. İşte o fotoğraf:

Bir zamanlar Doğu'da: Ne mutlu Türk'üm...
Bir zamanlar Doğu'da: Ne mutlu Türk'üm...
GİRİŞ 02.10.2013 09:51 GÜNCELLEME 02.10.2013 13:21
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" Türkiye'de yeni bir dönemin başladığının işareti olarak yorumlandı. Pakette yer alan düzenlemeler genel olarak içeride ve dışarıda olumlu yankı bulurken bazıları özellikle muhalefetin tepkisini çekti. CHP, "Paket, taleplerimizin kötü bir kopyası" derken, BDP beklentilerinin karşılanmadığını açıkladı.

MHP'DEN "AND" TEPKİSİ

Paket için ne diyeceği en çok merak edilen partiyse MHP'ydi. Dün MHP lideri Devlet Bahçeli, grupta yaptığı konuşmada "Pakette Türk milleti yoktur" eleştirisinde bulundu.  Pakette en çok karşı çıktığı düzenleme "Andımız"ın kaldırılmasına olan Bahçeli, konuşmasını, yanlış da olsa "Andımız"ın son bölümünde yer alan "Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene..." sözleriyle bitirdi.

ASKERLERDEN KÜRT ÇOCUKLARINA: "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

"Adımız"la ilgili bu tartışmalar devam ederken sosyal medyada dolaşan geçmişten bir fotoğraf "andımız"ın kaldırılmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Bir zamanlar Doğu'da bir köyde çekildiği anlaşılan fotoğrafta askerler, Kürt kökenli vatandaşların çocuklarına "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünü öğretmeye çalışıyor. İşte o fotoğraf:

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 33
  • selim sultan 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanımıza teşekkürler. sayesinde memlekette ne kadar türk düşmanı var birkez daha anlamış olduk daha uyanık olmamız gerektiğini birkez daha anladık
    Cevapla
  • Murat [(KAYA)] 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın “ibrahim ergül”:. Birileri de “Bütün Ortadoğu Kürtleşseydi/Araplaşsaydı, savaşlar olmazdı. İşgaller olmazdı. Şu anda İslam dünyası süper güç olurdu.” dese ve sen bu sözleri normal karşılayıp rahatsız olmuyorsan sorun yok; herkes mensup olduğu ırkla gurur duyabilir. Sorun, kendi ırkını başka ırklardan üstün görmekten kaynaklanıyor. İslamiyet’in gittiği yerlerdeki yerleşik halkın kendi istek ve rızasıyla İslamiyet’i ve Arap kültürünü kabul etmesi ayrı bir şey; bir kavme/halka mensup insanları zorla kendine benzetmeye çalışmak, benzemiyorlarsa onlara zulmetmek, onları yok saymak, red ve inkâr ve asimile etmeye çalışmak ayrı bir şeydir. Türkiye’deki Kürd vatandaşlarına yıllarca yapılan budur! Kim Türklüğünü inkar ediyor da onlardan Kürtlüklerini inkar etmelerini bekliyor!?! Zorla Türk yapabilir misin onları!? İşte, günümüzde boğuştuğumuz sorunların çoğu, uzun yıllar uygulanan bu zorbalıktan kaynaklanıyor!!
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    NE MUTLU MUSLUMAN TURKUM DIYENE. askerımız sadece ermenı terorıstlerden kacan ogrtemenlerımızın yerını dolduruyo.yakılıp yıkılan okular oldurulen kacırılan ogretmenler unutuldu mu yosa?sankı doguda hepsı kurt.ne mutlu turkıyelıyım denılmez,o halde andı kaldırmak mı gerek.hem akp demokrat paketı eksık cunkı andı kaldırmak ısteyen kaldırır kaldırmak ıstemeyen kaldırmaz,bu halkın arzusuna baglı.her okul aynı olması mecburı degıldır. ne mutlu turkum bılmem calıskanım,dogruyum hepsı eskıdendı,sımdı daha dogru olan;ısıme gelınce turkum,calıskan gozukuyom ama aslen tembel ve sahtekarım.
    Cevapla
  • Uygun Adım 10 yıl önce Şikayet Et
    Murat Baltacıoğlu. Sorun da orada sizin gibi düşünenler tutturmuşsunuz bir ırkçılık söylemi gidiyor. Eğitimciyim ve andımızın kaldırılmasına karşı değilim. Sadece haberin sunuluşundaki gibi, sanki başka bir ülkenin evlatlarıymış gibi Kürt çocuklarına diyerek ırkçılığın babasının yapılmasına karşıyım. Andımız kavramı baştan aşağı yanlış anlaşılan, ırkçılıkla ilgilisi olmayan bir kavramdır. Çocuklara militarizmi ya da askeri vesayeti anlatmak için değil, aidiyet duygusu yerleştirmek ve bunu okul ile anlamlandırmak içindir. Uygulamada yapılan hatalardan dolayı kadük kalmıştır. O zaman biz de diyelim ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde Türk kelimesinden rahatsız olanlar hicret etsinler olur mu? Esas siz saçma sapan çıkarımlar yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • ibrahim ergül 10 yıl önce Şikayet Et
    bütün ortadogu. bütün ortadogu türkleşseydi,savaşlar olmazdi.işgaller olmazdi.şuanda islam dünyasi süper güc olurdu.sonucta millet olmak suc degil bircok millette etnik karişmalar olmuştur.sahabelerin fethettigi bircok yerde arapca kullanilmiyordu ve arap degillerdi onlar araplaşarak ilk yüzyillardaki üstün islam medeniyetinde yer aldilar.13.yüzyildan itibaren islami ayakta tutan türklerdi bu yüzden tüm müslümanlar türkleşseydi kurtuluşa ererlerdi.islam dünyasi cok farkli biryerde olurdu.düzgün işleyen sistemler az enerji harcar.farkliliklar cogu zaman sorun yaratir ve farkliliklarimiz fakirligimizdir.bu yüzden 4 farkli türden insan gurubunun yaşadigi ülkemizin ilerlemesi oldukca zordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Erdoğan'la Şimşek arasında geçen konuşma ortaya çıktı! Ülke için seçim feda edildi