Topbaş'tan CHP'nin iddialarına cevap

CHP'li Umut Oran'ın, "Marmaray'la ilgili olarak bana da farklı kanallardan çok tehlikeli durumları içeren uyarılar ulaşmaktadır'' iddialarına Kadir Topbaş'tan cevap geldi.

Topbaş'tan CHP'nin iddialarına cevap
Topbaş'tan CHP'nin iddialarına cevap
GİRİŞ 28.10.2013 19:10 GÜNCELLEME 28.10.2013 20:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Topbaş, ''Test sürüşleri başarılı. Test sürüşleri kazaları gidermek adına var. Bu testlerde olası her ihtimal dikkate alındı. Bütün aksilikler giderildi. Şu anda bir problem olmadığı bilgisi bize geldi. Bir sıkıntı yok.'' dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile Çırağan Sarayı'nda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı kadir Topbaş, toplantı sonrası bir açıklama yaptı.

Marmaray'da teknik sıkıntı olduğu yönündeki iddiaları cevaplayan Topbaş, ''Projede, ileri bir teknoloji kullanıldı. Asrın projesi cumhuriyetimizin 90. yılını taçlandıracaktır. Önemli bir proje. 90. Yılımız hayırlı olsun. Bütün hassasiyetler düşünüldü. 12 buçuk kilometrelik tünel. Boğazın 60 metre altından geçen bir sistem. Japon teknolojisi ile gerçekleştirildi. Her türlü ciddiyetle ihtimaller dikkate alındı. Mühendislikteki esas sanat riskleri sıfırlama olgusudur. Test sürüşleri başarılı. Test sürüşleri kazaları gidermek adına var. Bu testlerde olası her ihtimal dikkate alındı. Bütün aksilikler giderildi. Şu anda bir problem olmadığı bilgisi bize geldi. Bir sıkıntı yok. Proje, İstanbulumuza güzel hizmet verecek. Dünyanın dikkatini çeken önemli bir ulaşım hizmeti." dedi.

Haliç metro köprü test sürüşlerinin test edildiğini belirten Topbaş, projenin Ocak ayı içerisinde yetişebileceğini kaydetti. Basındaki ilanlarımızın vatandaşlar tarafından saklanmasını istediklerini, gerektiği zaman sorgulanmaya hazır olduklarını söyleyen Topbaş, "Bu kadar ciddiyetle, başarıdan emin olma adına böyle bir açıklama yaptık." diye konuştu.

"BANLİYO HATLARI İÇİN 2 YIL VAR"

"Kazlıçeşme'den Halkalı'ya tren seferleri ne zaman başlayacak?" sorusu üzerine ise Topbaş, "Devlet Demir Yolları ve Ulaştırma Bakanlığı banliyö hatlarının rehabilitesi için 2 yıl verdi. Kent içi ulaşımda hafif metronun kente önemli katkı sağlayacak. Geçmişte gördüğümüz banliyoları düşünmeyin. Proje sonunda doğu batı arasında saatte 150 bin yolcu taşınacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6
  • Sultan Sonuncu Ahmet 10 yıl önce Şikayet Et
    Ruhsuzlar!. Biz, acaba bu tüp geçitlere bir şey olur da devletimiz milletimiz zarar görür mü diye endişelenirken, bunlar var ya bunlar, bir yamuk çıksa da iktidara çıksak diye çırpınıyorlar. Allah korusun orada insanlara bir şey olsa, neredeyse zil takıp oynayacaklar iktidarı devirme fırsatı çıktı diye...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. kedi ulaşamadığı çiğere mırdar dermiş .. tam yerindedir sanırıp. karalama kampanyası yapılmasındaki tek amaçların 150 yıllık hayalin acılışının sönuk geçilmesinden başka şeylerde vardır elbet .. yakın zamanda akıl hoçalarından aldıkları talimatlar yakın zamanda ortaya cıkacaktır.. bizlere düşen bu nifakcıların amacına hizmet etmekmi yoksa bu asrın projesini yanındamı olacağız.. rabbim birlik beraberliyimizi kuvvetlendirecek irade ihsan etsin..
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    diyelim ki projede 1 sorun var eee ne olmus en fazla 6 ay bilemedin 1 yil daha gecikir . 3 5 yunan sandali icin 4 yil bakletiler bizi bu laik ve aydin ampulleri bizi chp ile 1000 yil da gecse olmayacak isleri 3 yilde 5 yilda projelendirip patir patir yapiyo adamlar hic olmamasindan ise hatali olmasini tercih ederim hata duzelir sonucta hata insanlar icindir o chp nin taptigi yere goge sigdiramadigi avrupada ve abd de ne hatali projeler yasanmis su an aklima abd de 1930 1940 li yillarda inssa edilen ve 1 ay icinde coken asma kopru gedi adamlar 1 kopru coktu diye durmayip hata nerde dediler bizde aynini yapariz onemli olan bos oturup icki masasinda vakit oldurmemek
    Cevapla
  • murat öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    İstemezükçüler. Bunlar her bir icraatı kötüledikleri gibi at gözlüklerini takmış yapılanları da görmek istemiyorlar, inanın birileri ölse de buradan nasıl nemalanırız diye içlerinden geçiriyorlardır..
    Cevapla
  • mubinkoçal 10 yıl önce Şikayet Et
    başarı. bu chp liler hayatlarında fıçı delip bira dağıtmaktan başka bir şey yapmışlarmı ,kendileri yapamadığı için yapılanları engellemeye çalışıyorlar engelleyemedikleri için küçümsuyorlar bir çoçüğun oyuncağını başka bir çoçuk aldımı çoçuğun ben ona zaten işemiştim der misali ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!