Güngören katliamı davasında karar çıktı!

Güngören'de 2008 yılında meydana gelen ve 1'i hamile 18 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin görülen dava karara bağlandı.

Güngören katliamı davasında karar çıktı!
Güngören katliamı davasında karar çıktı!
GİRİŞ 31.10.2013 18:56 GÜNCELLEME 31.10.2013 20:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Güngören'de 17 kişi ile doğmamış bir bebeğin öldüğü, 90 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin 3'ü tutuklu, 9 sanığın yargılandığı davada, 2 sanığa "devletin birliğini bozmaya teşebbüs" ve "kasten adam öldürme" suçlarından 18'er kez "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" verildi. 1 sanığın beraat ettiği kararda, 6 sanık da değişen oranlarda hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin son duruşmada kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Hüseyin Türeli ve Nusret Tebiş'in, "devletin birliğini bozmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Heyet, bu sanıkların, aralarında hamile bir kadının da olduğu 17 kişinin bombalı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin ise "kasten adam öldürmek" suçundan yine 17'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanıklardan Cevat Aydın'ın tüm suçlardan beraatine karar veren heyet, diğer 6 sanığı da çeşitli oranlarda değişen hapis cezalarına çarptırdı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Atakan ? Önce ALLAH sonra Fenerbahçe ve Ak parti...... ...Başka kuş tanımam...ha Fenerbahçeye oynanan oyun R.Tayyip erdoğan,ada oynanıyor? malum Başbakan Fenerbahçeli? ve bu işin arkasında ergenekon ve bazı siyasetciler ve ergenekon yanlısı Yargı var?....sebep amaç Tamamen R.Tayyip Erdoğana karşı hem siyasetden hemde spordan darbe vurmakdır..Çünkü Fenerbahçe büyük camiadır karışırsa Türkiyede karışır? ve Hükümet karşıtı kişiler amacına ulaşmış olur?....Ben sana üç soru soracağım cevap ver?...1 -şike operasyonu yapan polisler neden sürüldü, 2-Şike davasına ilk bakacak hakimler neden değişti?...3- Başbakan hakan fidan,ı spor,da neler oluyor diye incelemesi için neden görevlendirdi?......bir düşün bakalım?......bu olanları anlıyamıyorsan Fenerbahçeyi bırak atakan?.
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    İDAM OLMADAN GERÇEK ADALET OLMAZ. Hangi vicdan bu cezaları kabul edebilir ki .
    Cevapla
  • ismail güngören 10 yıl önce Şikayet Et
    idam olayının halka sorulması lazım. idam bazı durumlarda şart, 18 kişiyi öldürdüler, ama yaşayacaklar, bu nasıl iştir... kısas önemli!
    Cevapla
  • sinan 10 yıl önce Şikayet Et
    idam halk oylamasına sunulsun. yoksa halk kendi adaletini kendisi verir
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Müebbet nedir? ..bu iblislerin cezası İdam olmalıydı!!!!!. ALLAH muhahafaza bir sol parti iktidar olursa CHP filan Cumhurbaşkanı sezer ecevit gibi bu katilleri hemen dışarıya salarlar!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi