Profesörün içki yasağı eleştirisi Şimşek'i güldürdü

Mehmet Şimşek, ile Prof. Dr. Nurettin Bilici arasındaki 'içki yasağı' diyaloğu hem bakan hem de katılımcılar arasında gülüşmelere neden oldu.

Profesörün içki yasağı eleştirisi Şimşek'i güldürdü
Profesörün içki yasağı eleştirisi Şimşek'i güldürdü
GİRİŞ 01.11.2013 01:41 GÜNCELLEME 01.11.2013 02:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

5. İzmir İktisat Kongresi'ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ile Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici arasındaki 'içki yasağı' diyaloğu hem bakan hem de katılımcılar arasında gülüşmelere neden oldu.

Bakan Şimşek,"Satılmasına yönelik sınırlama var içilmesine yönelik bir sınırlama yok" dedi.5. İzmir İktisat Kongresi'nde 'Küresel Kriz Sonrası Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler" konulu panelin başkanlığını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı. Panelistlerden Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici sunumunu sonunda alkol düzenlemesine ilişkin eleştiri de bulunarak yaptı. Yapılan Eleştiriler hem Bakan Şimşek'i hem de salondaki katılımcılar tarafından gülümsenerek karşılık buldu.

İŞTE O DİYALOG

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici içki yasağı hakkındaki eleştirilerini şu sözler üzerinden yaptı:"Dün akşam başıma bir şey geldi. İçki yasağı meselesi dile getirmek istiyorum. Dün akşam yemekte bir Amerikalı arkadaş vardı. Sanırım o da buraya sunum yapmak için gelmiş. ir kadeh şarap istedi. Garsonun yasaktan haberi yok sanırım bir kadeh şarap geldi. Ondan sonra ikinci kadehi istedi. Sonra garson ikinci kadehi getiremeyeceğin söyledi ve bana 'yasak' olduğunu arkadaş anlatmamı istedi. Sonra ben yapmayın dedim. Bu olay Hacettepe'de başıma geldi. Orada içki içmişliğimiz var. gittik içki istedik ama önümüze ayranlar geldi."

Salondaki gülüşmelere sebep olan sunuma karşılık Bakan Şimşek de su sözler ile karşılık verdi:"Hocamız neyden bahsediyor ama bütün dünyada belli bir saatten sonra içkinin perakende olarak satışı sınırlanıyor. İçki içmeye yönelik bir sınırlama yok. Bu yüzden siz evinizde olsun otelinizde olsun sadece perakende satışı üzerinde belli saatlerde sınırlama var. Saat 10.00'dan saat 6'ya kadar sınırlama var. Bu durum pek çok ülkede daha katıdır. Satılmasına yönelik sınırlama var içilmesine yönelik bir sınırlama yok. Yanlış bir uygulama var. Perakende satışını ilişkin sınırlama var."

"PROF BİLİCİ: ADIMIZ YOBAZA ÇIKTI"

Bakan Şimşek'in konuşmasını yarıda kesen Prof. Bilici, başörtüsü yasağına ilişkin mücadele başlattıklarını ve üniversitede kendilerinin 'yobaz' olarak tanımlandığını söyledi. Prof. Bilici;"O çerçevede kalması gereklidir. Yasakların hepsi sırayla geliyor. Bu kadar ileriye götürmeye gerek yok. Ben baş örütüsü yasağına karşı bir mücadele başlattık. Üniversitelerde ismimiz yobaz hocalara diye geçer o yanlıştı bu da yanlış. Birbrimizi olduğumu gibi kabullenmemiz ve kenetlenmemiz ve herkesi kucaklanmamız gerekiyor. Birinin yediğine içtiğine karışmak toplumun ileriye gitmesini engelleyecek bir olaydır.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    NURETDİN HOCAMA AÇIK MEKTUP. Sn.Hocam haksızlık için çabanızı ve mağdurlara verdiğiniz destekten dolayı hukuki kimliğinize uygun davranış ve tavrınızı samimi olarak tebrik ve takdir ediyorum.Alkol için söylediklerinize gelince maalesef size katılmıyor ve tam tersi düşünüyorum.Elbete sadece yasak demekle olmuyor ve olamaz.Ancak bugün DÜNYA insanı bu alkol lobilerinin ve insanlık düşmanı zındık komitacıların saldırısına maruz durumda ve insanlık alkole esir durumdadır.Rus devlet başkanı PUTİN alkolle ilgili yasaklarla tüketimi %25 düşürmüş durumdalar.Biz hem inancımızın gereğini hemde insanımızın geleceğini düşünerek bu alkol tüketiminin azaltılmasını mümkün olsa tamamen kaldırılmasını bu ülke ferdi olarak can-ı gönülden istiyorum.Basında çıkan kaza,taciz,tecavüzlerin arka planında alkol olduğunu hatırlatır saygılar sunuyorum.
    Cevapla
  • fatih pınar 10 yıl önce Şikayet Et
    içmeden oy oy oy oy . içerek ilerleyen bizden başka toplum varmıdır,profu böyle diğerlerine çok görmüyorum.
    Cevapla
  • nexuspower 10 yıl önce Şikayet Et
    Sürücüler yollarda alkol alınca insan katlediyor, başörtüsü takılınca kaç kişi katlediliyor acaba?. Gece vakti alkol alan bir cip sürücüsü gözümüzün önünde taksi içindeki 3 kişiyi katletti, şehir içinde 150 km/h ile giderken çarptığı taksi içindeki biri doktor, biri öğretmen ve diğeri taksicinin hayatlarını söndürdü. Üçünün de gencecik bedenleri gözümüzün önünde can verdi. Sadece benim gibi birçok insan hergün bu olaylara şahitlik ediyor ve etmeye devam edecek. İçki yasağı alkol tüketimini bitirmeyecek belki ama 1 kişinin bile canı kurtulsa bu büyük bir şeydir, uygulama amacına ulaşmıştır demektir. Alkolün savunulacak hiçbir yanı yoktur. Başörtüsünün hiçbir zaman alkolle kıyaslanmaması gerekir.
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    .... bu kapasitesiz profun abd den arkadasi olup olmadi tartisilir ama velevki var. gitsin o abd li tanidigi o saatte abd den icki istesin.. oradada alamaz... keslerin encok oldugu ulkelerden biri olan rusyada bile bazi yerlerde saat 21 den bazi yerlerde 22 den itibaren alkol satisi yasak.. e bunu kesler bile yapiyorsa bizde olmasi yanlismi??
    Cevapla
  • hatun koyuncu 10 yıl önce Şikayet Et
    yasaklar..... avrupanın ileri özgürlüklerini gelişmişliklerini hemen herkes beğenir peki Avrupa da kısıtlanmış olan şeyler Türkiye dede kısıtlandığı zaman bazı kesimler neden itiraz eder anlamış değiliz??bu kısıtlamalar eğer yobazlıkla algılanıyorsa o zaman Avrupa daha yobazdır eğer ileri gitmişlik ise Türkiye de ileri giden gelişen ülke demek anlamına geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz