Öcalan'dan çözüm süreci mesajı

BDP, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, İmralı Adası'na ziyaretlerinin ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın bir mesajını getirdi.

Öcalan'dan çözüm süreci mesajı
Öcalan'dan çözüm süreci mesajı
GİRİŞ 09.11.2013 21:36 GÜNCELLEME 09.11.2013 21:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

BDP Genel Merkezi Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Öcalan'ın mesajı şöyle.

"Öncelikle barışa ve demokratik bir çözüme inanan ve bu amaçla seferber olup, katkı sunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Çözüm sürecinin cok ciddi bir aşamaya gelmiştir. Süreç halen devam etmekle beraber bir sırat köprüsü üzerindedir.

Şimdiye kadar atılan adımlar ve yapılan fedakarlıkların çoğu tek yanlı olmuştur. Bütün bu olumsuzluklara rağmen tek yanlı da olsa barış iradesini sürdürme kararlılığımız vardır.

Süreç üzerinde oluşabilecek her türden komployu etkisiz kılmanın tek yolu acil demokratikleşmedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi de sürecin en temel eksiği olan yasal dayanak ve altyapının bir an önce oluşturulması olacaktır.

Bu itibarla bütün demokrasi güçlerini bu doğrultuda katkı oluşturmaya davet etmek tarihi sorumluluğumuzdur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Radyo Mevlana 10 yıl önce Şikayet Et
    anca konuşursunuz.... şu ana kadar hükümet seni ziyarete imralıya geliyor muydu ?? hükümet her imralıyı ziyaretin de kan ağlıyoruz, hükümet senin gibi birini hesaba alması hata, senin gibi katil birini yaşatıyorlar işte her hafta doktorlar, psikiyatriler ohh yaşıyorsun, bu hizmetler ŞEHİT AİLELERİNE GAZİLERE VE GAZİ AİLELERİNE verilmiyor yaşa bakalım cani yaşa anca bu dünyada yaşayacaksın, Yaşasın Cehennem Zalimler İçin ...
    Cevapla
  • fahri aydın 10 yıl önce Şikayet Et
    dogru söylemiş. şuana kadar adımlar tek taraflı ve hükümet tarafından atıldı .en basiti imralıyı ziyaret bile hükümet için züldür ama ne yapsın bagrına taş basıp katlanıyor .pkk lılar da sadece konuşup ortalıgı bulandırmaya çalışıyor..
    Cevapla
  • Murat Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Göktanrı ile arana girmedim. Madem ne giriyon tanrı ile arama diyorsun o zaman sen ne giriyorsun Allah' la Öcalan arasına? Maşallah ahiret hesabını görmüş, istediğini cehenneme istediğini cennete göndermişsin. 1,5 iskenderin yanına bir beyin salatası iste.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. tarihde yokdurki birlik beraberlik bozulmasın .. birlik beraberlik bozma heveslileri birilerine güvenmeden bu yola düşmez.. ne varki herkes birlik beraberliği saglama çesareti olamaz... dün birilerinin sırtından kardeşliyimize zarar verenler destekçileri olmadığı için sahipsiz kaldıklarından çözümde rol oynayanlar mj niteliğinde her söyleminde aslında kendisi batıyor .. bayan gemilerden tek tek terkedenler olduğu görülüyor . sanırım bundan sonra adaya gidecek heyet le aynı gün aynı eksende birlik beraberlik sömürenler mitink meydanlarına cıkması göreceğiz sanırım..
    Cevapla
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    MSJ GİDER GELİR TABİ...ya ne sanıyordunuz.. ÇOK AKILLILAR!!!! ağzınız torba değil ki... Çözüm için adımlar atılıyor, hoşlansanız da hoşlanmasanız. Bari katkı için bişeyler söyleyin, ekran karşısında ahkam kesip çekirdek çitlemeye benzemez bu.. Çözümsüzlüğü savunanalar lafım size ; Çözüm süreci olmasın diyenler lafım size; her eve ateş düşsün şehitlerin sayısı artsın demekten başka ne dersiniz, benzine kıvılcım atalım demekten başka ne işe yararsınız.. Kaç zamandır kan dökülmüyor diye neden gocunuyorsunuz. Çözüm süreci olmazsa, pkk ile çatışmaya devam edilir gene. Hiç bişey yapmamaktansa adımlar atılalacak tabi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!