Hızlı tren kuş sürüsüne çarptı

Eskişehir seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) kuş sürüsüne çarptı. YHT'nin ön kısmı telef olan kuşlar nedeniyle kana büründü.

Hızlı tren kuş sürüsüne çarptı
Hızlı tren kuş sürüsüne çarptı
GİRİŞ 18.11.2013 17:17 GÜNCELLEME 18.11.2013 18:04
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

TCDD yetkilileri, saatte 250 kilometre hızla giden YHT'lerin zaman zaman kuş sürülerine çarptığını söyledi.

Önceki gün Ankara'dan gelen YHT, Eskişehir yakınlarında kuş sürüsüne çarptı. Trenin ön tarafı telef olan kuşların kanlarıyla boyandı. Ön kısmı zarar gören YHT, geldiği Eskişehir Garı'nda yolcularını indirdikten sonra bakıma alındı.

TCDD yetkilileri, Ankara- Eskişehir arasını 1 saat 20 dakikada alan YHT'nin ilk yıllarda daha fazla kuş sürüsüne çarptığını belirterek şöyle dedi:

"Bu artık azalmaya başladı. Çünkü kuşlar da YHT'ye alıştı ve göç yollarını değiştirmeye başladılar. Ancak zaman zaman göç eden kuş sürüleri YHT'ye çarpıyor. Kuş sürüsü yüzünden YHT hızını düşürmeyecek, 250 kilometre hızla seferlerine devam edecek. Zaman içerisinde kuşlar YHT'ye alışıp göç yollarını tamamen değiştirecektir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    alaturka işler bunlar. bir iş yaparken a dan z ye tüm riskleri tüm olasılıkları düşüneceksin. sadece güzargahı çizip hadi başlıyoruz ray döşüyoruz demekle yapılan iş bu kadar olur. oysa çözüm çok basittir, yaparsın yüksek tel örgüleri, ses ikazlarını önlersin kuşların geçişini. şimdi telef olan kuşlara mı yanarsın, koskoca tren milyarlık zarara uğradı ona mı yanarsın, solumluluk sahibi insanların "kuşlar öğrenecek hızlı trenimizi artık buralardan geçmeyecek" şeklinde saçma sapan akıl dışı açıklamalara mı yanarsın, bunu chp ye eleştiri malzemesi yapacak kadar seviyeyi düşürenlere mi yanarsın... bir haberde kartal metrosu duvarlarından su sızdığı yazıyordu.. bir işimizde dört başı düzgün adam gibi olsun kardeşim ya!
    Cevapla
  • CENGAVER 10 yıl önce Şikayet Et
    ESKİDEN DAHA YAVAŞTIK AMMA !. Kıyamete yakın Zaman İvme kazanır ! yani herşey hızlanır ! Aynı Matkabın duvarı delmesi gibi, ilk önce çok yavaş ilerler, sona yakın fırt diye deler geçer ! Teknoloji ile birlikte İnsanlık Hızla Raydan çıkıyor, gayyaya doğru sürükleniyor, Eskiden daha yavaştık ama Toplumda biraz da olsa Huzur vardı, Saygı vardı, İnsanlık vardı, Yardımlaşma vardı, Güven vardı, Komşuluk vardı, Ana Babaya Saygı, Devletten korku vardı, Teknolojiye karşı değilim sadece İnsan olduğumuza unutmamıza sitemim
    Cevapla
  • Ay Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Çözümü var.. Havalimanlarında kullanılan kuş kovucu cihazlar yerleştirilebilir. Japonlar Marmaray'ın yapımında balıkların göç yollarını hesap ediyor da biz kendi ülkemizde neden aynı hassasiyette olamayalım. İnsan olmak tüm canlılara merhametli olmayı gerektirir.
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    bu tren yapılırken kuşları avrupalılara danışmışlardı. Onlarda kuşlar zamanla buradan geçilmemesini öğrenecek demişlerdi. Hala öğrenemediler mi yok bizimkileri başından savmak için mi demişler :)
    Cevapla
  • Mesut Tan 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın kuluna bu yapılır mı ?. Bakıyorum da millet kafayı chp ile kemal ile yemiş. Arkadaş hadi dünyanın en kötü insanı kemal olsun. Lafa geldi mi hepiniz Müslümansınız , Osmanlı torunusunuz ama nerde o karınca için fetva isteyen insanlar nerde siz. Bu dünya yanlızca insanlar için değil arkadaş , eğer Müslümansan bu kadar bencil olamazsın. Yemişim kemalini de chp sini de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu