Kuzey Ege'de fırtına

İzmir'in Aliağa ilçesi Nemrut Limanı'nda demirli gemi fırtınanın etkisiyle karaya oturdu, açıkta bekleyen ve batma tehlikesi geçiren 2 yük gemisi ise römorkörler yardımı ile kıyıya çekildi.

Kuzey Ege'de fırtına
Kuzey Ege'de fırtına
GİRİŞ 03.12.2013 18:08 GÜNCELLEME 03.12.2013 18:08

İzmir'in Aliağa ilçesinde Nemrut Limanı'nda demirli gemi fırtınanın etkisiyle karaya oturdu, açıkta bekleyen ve batma tehlikesi geçiren 2 yük gemisi ise römorkörler yardımı ile kıyıya çekildi.

Edinilen bilgiye göre, Aliağa'da söküm için demirde bulunan Bolivya bayraklı TWINS MJ adlı gemi şiddetli rüzgarın etkisiyle bulunduğu yerden sürüklenerek Ege Gaz İskelesinin batısında karaya oturdu.

İçinde sadece iki mürettebatın bulunduğu gemide herhangi bir can kaybı yaşanmazken, çevre kirliliği de oluşmadı. Olayla ilgili Aliağa Liman Başkanlığınca soruşturma başlatıldı.

Ağustos ayında KKTC Gazimağusa Limanı'ndan söküm için Aliağa'ya getirildiği öğrenilen bin 839 grostonluk TWINS MJ adlı geminin Nemrut Limanı açıklarında üzerindeki haciz nedeniyle demirli bulunduğu belirtildi.

Aliağa Limanlar bölgesinde bekleyen CASFOR ve EKOL isimli iki kuru yük gemisinin ise özel bir şirketten kiralanan römorkörler aracılığıyla karaya oturtulduğu öğrenildi.

Açıkta bekleyen 5 geminin daha açık denizde çekilmeyi beklediği belirtildi.

Öte yandan Aliağa Zeytinlipark'ta bir zeytin ağacı, gece başlayan sert fırtına nedeniyle kırılarak devrildi. Aliağa Belediyesi'nden yapılan açıklamada yarım asırlık ağacın boş kalan yerine kısa süre içinde yeni bir ağaç dikileceği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması