97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi

Aralarında cemaat, vakıf ve iş dünyasının bulunduğu 97 STK'dan dershane tartışmaları ile AK Parti'ye haksızlık yapıldığını vurgulayan bir bildiri yayınladılar.

97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi
97 STK'dan hükümete tam destek bildirisi
GİRİŞ 05.12.2013 08:59 GÜNCELLEME 05.12.2013 10:09
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin önde gelen dini cemaat, vakıf ve dernekleri dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda AK Parti Hükumetlerinin hedef gösterilmesine, karşı bildiri ile tepki gösterdi. Aralarında İsmailağa, Menzil, Erenköy cemaatleri ile Akabe Vakfı ve Safa Vakfı gibi önemli referans merkezlerinin yanı sıra ASKON, ÖNDER ve İHH gibi STK'ların da imza attığı bildiri gazetelerde ilan olarak yayınlandı.

Türkiye'nin en önemli Sivil Toplum Kuruluşları (STK), dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda 11 yıllık AK Parti iktidarına haksızlık yapıldığının vurgulandığı ortak bir bildiri yayınladı. Anadolu Platformu adı altında birçok dini cemaat, vakıf ve derneğin imza koyduğu bildiride, bir grubun kaygı ve menfaatlerinin demokrasi mücadelesinin önüne geçmemesi istendi. 28 Şubat postmodern darbe süreci işaret edilerek 'Bin Yıl Sürecek Denmişti...' başlığının atıldığı bildiride şu ifadelere yer verildi: 'Milleti için başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı, yeni vesayetler tesis edilmemeli; Şahsi, zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçilmemelidir.'

STK'LARDAN TAM DESTEK

İlana destek veren 97 Sivil Toplum Kuruluşu'nun arasında; İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı ve Barla Platformu gibi referans kuruluşların yanı sıra İHH, Yardımeli, Verenel, Türkiye Beyazay Derneği, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşları da yer aldı. MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD gibi sanayici ve işadamları dernekleriyle birlikte, Bilim ve Sanat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, ÖNDER, Ensar Vakfı ile Akademi gibi eğitim kurumları da bildiriye destek verdi.

HAKKI TESLİM AHDE VEFADIR

İlanda 11 yıldır başarıyla hizmet eden hükümetin destekçi ve duacı olunduğu ifade edildi. Yapılanlara karşı ahde vefa göstermek gerektiği ifade edilen ilanda şunlar ifade edildi: 'Biz aşağıda imzası olanlar milli iradenin gücüne yürekten inanıyor; her meselenin milletin arzusu istikametinde meşruiyet dairesinde çözümünü savunuyoruz. Türkiye'nin her meselesi kendi mecrasında tartışılmalı garimeşru zeminlere çekilmemelidir. Milletiçin başarıyla hak mücadelesi verenlere karşı haksızlık yapılmamalı yeni vesayet tesis edilmemeli; Şahsi zümrevi kaygılar ve menfaatler milletin, ülkenin ve demokrasi mücadelesinin önüne geçmemelidir. Bin yıl sürmesi beklenen projei 11 yıldır sabır ve metanetle boşa çıkaranlara şükranlarımızı ifad ediyor, bu mücadelenin şahidi olduğumuz kadar, gelecekte de destekçisi ve duacısı olacağımızı ilan ediyoruz'

İLANI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN >>>



BİLDİRİDE İMZASI OLAN VAKIF VE DERNEKLER;

ABV eğitim ve kültür vakfı

Ahi vakfı

AKABE kültür ve eğitim vakfı

Akademi lisans ve ilmi araştırma vakfı

AKDAV eğitim vakfı

Anadolu eğitim platformu

Artbinliler vakfı

ASDER vakfı

ASKON işadamları derneği

AYDER vakfı      

Hüdayi vakfı      

Babı-ı Alem

Barla Platformu

Beyoğlu Eğitim ve kültür vakfı

Bilim ve Sanat vakfı

Bilişim Teknolojileri derneği

Birlik vakfı

Boğaziçi vakfı

Bura vakfı

Burak eğitim ve kültür derneği

Bülbülzade eğitim sağlık ve dayanışma vakfı

Büyük Selçuklular kültür ve eğitim vakfı

İhannüma vakfı

Dayanışma vakfı

Deniz Feneri Derneği

Divan Araştırma ve Eğitim derneği

EBSAD vakfı

Ebu İshak Kültür ve Hizmet vakfı

Eğitim politikaları derneği

Erzurum kültür ve eğitim vakfı

Emin eğitim ve kültür sanat derneği

Ensar vakfı

Genç siyasetçiler ve girişimciler derneği

Gürcistan dostluk derneği

Hak-iş

Hayrat vakfı

HEY-DER

İGEDER

İHH İnsani yardım vakfı

İhlas Vakfı

İlim irfan derneği

İlim yayma cemiyeti

İlim yayma vakfı

İmdat vakfı

İnsanlığa Hizmet vakfı

İslam dünyası STK'ları vakfı

İsmailağa camii ilim ve hizmet vakfı

İstanbul ilim ve kültür vakfı

İstanbul stratejik düşünve ve araştırma merkezi

İstanbul vefa vakfı

İstanbul Tokat derneği federasyonu

Kadın ve demekrosi derneği

Kasımpaşalı Kemal efendi vakfı

Klasik Türk sanatları vakfı

Mavi haliç gençlik ve spor kulübü derneği

Medeniyet gençliği vakfı

Memur-sen

Merkez Selçuklu hizmet ve eğitim vakfı

Merve Vakfı

Milli Türk talebe birliği

Muradiye kültür vakfı

MUSİAD

Nur ilim ve eğitim vakfı

Osmanlı Araştırma vakfı

Önder Vakfı

Reyhan Kültür Vakfı

Konya Ribat Eğitim Vakfı

Sadakataşı Derneği

Safa Vakfı

Sami Efendi Vakfı

Sivil Daynışma Platformu

Semerkand

Sıcak Yuva Vakfı

Sim Vakfı

Siyasal Vakfı

TDED Vakfı

Türkiye Gönüllüler Teşekkür Vakfı

Türkiye HabiyazTetriztane Yardım Edenler Derneği Federasyonu

Türkiye İmam Hatipler Vakfı

TİYEM-DER Vakfı

Türkiye Gençler Cemiyeti

TÜMSİAD  Vakfı

Türkiye Beyazay Derneği

Türkiye Yazarlar Birliği

Türkistanlılar Vakfı

UTESAV Vakfı

Verenel Derneği

Yardım Eli vakfı

Yiğit Başı vakfı

İstanbul Eğitim vakfı

TÜRGEV

YORUMLAR 72
  • Hiçkimse 10 yıl önce Şikayet Et
    “Ümmetimin ekseriyeti(çoğunluğu), dalâlette(yanlışta,sapıklıkta) ittifak etmez(birleşmez)." Hz.Muhammed (s.a.v) [Bkz: Tirmizi, Fiten, 7: 2168; Acluni, Keşfu'l–Hafa, 1: 64–65.]. " ...siz HALA düşünmez misiniz? ...."
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMANLARARASI DİYALOG YERİNE DİNLERARASI DİYALOG YAPARSAN ŞEFAATÇİNDE AVUKATINDA VATİKAN, İSRAİL YADA ABD DEN GELİR !!!. Dinlerarası Diyalog asla ve kat'a kabul edilebilir değildir ! Her ne kadar Ayet ve Hadisleri eğip, büküp, te'vil edip bu işe alet etmeye çalışsalar, bütün çalışmalarına rağmen eğip, bükemediklerini görmezden gelseler, hatta kendilerine delil getirdikleri Al'i İmran Suresi 64.ncü ayeti bile başını ve sonunu keserek alsalarda bu durum onların içine düştükleri berbat ve acınacak durumu görmemizi engellemez !!! Bugün Türkiye de ki bütün Cemaatler GG (Gülen Grubuna) karşıysa bunun nedeni Hükümetin baskısı değil ! Öyle olsa o cemaatlerin hepsi Ak Partiye oy verir ! Oysa öyle değil !!Bu Cemaatlerin GG na karşı olmasının nedeni onların sermayesi, dershanesi vs. de değil !!! Eğer öyle olsa vakti zamanında İhlas Grubuna da Hasım olurlardı !!Bunun tek bir nedeni var !!GG nun Vatikan ve İsraili dost edinmesi !!Ama bunu görmelerine imkan yok !!Görebilecek Feraset ve Basiret olsaydı onları dost edinmezlerdi !!!
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    BU STK LAR TEHDİTLE İMZA ATTILAR DİYENLER KENDİ SAMİMİYETLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR !!! AYNAYA BAKMADAN KONUŞSALAR HAKİKATİ GÖRECEKLER !!!. Bugün bir vakıf yetkilisi ile görüştük ! O vakıf bu listede yok ! Ama ben o vakfın duruşunu biliyorum ! Sebebini sordum ! Bize gelmediler dedi ! Bu imzalaraı filanca vakıf topladı, o da kendisine yakın olanlara gitti dedi !!! bende zaten bunun böyle olduğunu biliyorum ! Neredenmi ? Ne İskenderpaşa Cemaati, ne Darende Cemaati (Seyyid Osman Hulusi Ateş Vakfı), ne Cizre Cemaati yani Muhammed Seyda el-Cezeri nin oğlu Ömer faruk el-Cezeri ve ne de daha başka cemaatler.... Hiçbiri Gülen cemaatinin özellikle Dinlerarası Diyalog olayını tasvib etmiyor !!! Ve neredeyse 1997 den beride araları açık !!! Yani o bildirideki imzaların gerçek nedeni Gülen Grubunun Ak Parti karşıtlığı vs. değil !!! Doğrudan doğruya Dinlerarası Diyalog meselesi !!! Zira tüm bu Cemaatler o olayı İRTİDADA GİDEN YOL olarak görüyor !!! Üstelik sadece bunlarda değil Nurcu Gruplarıda Gülen Grubuna karşı ! İşte M.Fırıncı ! İşte A.Yeğin ! İşte diğerleri !!!
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    kim ne derse desin dinler arası diyalog ve ılımlı islam projeleri siyonist ve haçlıların projesi. grubun tepesi ,tabanı aldatıyor,taban samimi ,ama yalan dolanla büyülenmiş,tepe ihanet içinde,bunu herkes görecek çok yakında
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    hoca her gün konuşmaya başladı. dün," bu hudeybiye anlaşması dedi,geri adım attık ama çok karlı çıkacağız" dedi,peki hudeybiyede iki taraf vardı,Hz. Muhammed ve mekkeli müşrikler,peki hoca kendini Peygamber tarafı gördüğüne göre hükümet tarafı mekkeli müşrikler tarafı olmaz mı,arkadaş her konuşması hastalıklı,çok yazık,ama çırılçıplak kral ortaya çıktı tamamen ,ne kadar şükretsek azdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!