Halk Bankası'ndan operasyon açıklaması

Üç gündür her hangi bir açıklama yapmayan Halk Bankası Genel Müdürlüğü bugün sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. yapılan açıklamada hem ihtar vardı hem de bankanın hedef gösterilme nedeni...

Halk Bankası'ndan operasyon açıklaması
Halk Bankası'ndan operasyon açıklaması
GİRİŞ 21.12.2013 10:53 GÜNCELLEME 21.12.2013 15:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yapılan açıklamanın bir basın açıklması şeklinde yayınlanmış olması dikkatlerden kaçmadı.

Yaşanılanların sebebini açıklayan cümlelerin yer aldığı mesajların metin haline getirilmiş hali şu şekilde;

HALKBANKASI NEDEN HEDEF SEÇİLDİ?

Türkiye , Kuzey Irak'la petrol ve gaz rezervini dünyaya açma konusunda el sıkıştı. Söz konusu gelirin Türkiye'de bir kamu bankasında tutulması ve Irak yasalarına göre Bağdat ile Erbil arasında paylaşılması teklifini sundu

Transferde Halkbank merkez olacaktı. Ancak son iki ayda paranın ABD bankalarında tutulması yönünde girişimler yapıldığına dair haberler yayıldı.

Petrol ve gazdan cironun yıllık 100 milyar doları bulabileceği belirtiliyordu.

Ayrıca Hindistan ın İran'a uluslararası yaptırımların başladığı günden bugüne kadar bu ülkeye 5 milyar euro borcu birikmiştir.

Hindistan Milli Petrol Şirketi, geçen hafta hem bunun hem bundan sonraki ödemelerin Halkbank üzerinden geçmesinin planlandığını duyurdu. Türkiye ile İran arasındaki petrol ticaretinin, diğer ülkelerden yapılan alımlardan farklı bir yönü de vardı.

Türkiye, İran'a petrol alımı karşılığında TL bazlı ödeme yapıyordu. Küresel ekonomik abluka nedeniyle İran, dünya ile ticaretini altın karşılığı sürdürmektedir.

Türkiye'den bu ülkeye yönelik ihracat, Türkiye nin dış ticaret açığını daraltmaktadır. Bu iki alışverişte de Halkbank kilit konumdaydı.

İran'a yönelik yaptırımların gevşemesinden sonra Dünya finans otoritelerinin "En güçlü bankalardan biri olacak" dediği Halkbank HEDEFTİR !

ABD, Kuzey Irak petrolünün parasının Halkbank'ta toplanmasına karşı çıkmış, aracı finans kurumunun ABD menşeli olması için bastırmıştı. Bu baskınla bankamız databasenden elde edilen Türk İş Dünyasına ilişkin veriler çok değerlidir ve korunması hayatidir.

Ülkemizin ticari bilgilerini içeren bu verilerin korunması gerektiğini ve YABAN ELLER'e servis edilmemesi gereğini İHTAR ediyoruz !

Özellikle Ülkemize yurtdışı misafir(!) lerin yoğun geldiği şu günlerde  Amerikan Hazine Bakanlığı analisti Jonathan Schanzer İran'la varılan anlaşmalardan en karlı çıkacak ülkenin Türkiye olduğunu açıklamıştır.

Jonathan Schanzer şu an ülkemizde bulunması kuşkuları arttıran bankamızı ''HEDEF'' leyen David Cohen in mesleki ortağıdır. Schanzer bir yazısında Bakan Zafer Çağlayan'ın "Yakında bütün Türk bankaları İran'la normal transferlere geçebilir" sözüne dikkat çekmiştir.

YORUMLAR 5
  • cesur malatyalı 10 yıl önce Şikayet Et
    halkbanka koşalım. ve bende pazartesi halkbanktan hesap açıp tüm paramı kredi kartlarımı halk banka aktaracağım ilgili kişiler tokat olsun
    Cevapla
  • kamil hisarlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Halkbankla ilgili bir operasyonun üst amirlere haber verilmemesi ilginçtir. Soruşturmanın gizliliği, bilmesi gerekenlerin bilmesi ilkesine aykırı yorumlanamaz. Tam tersine, her gizlilikte bilmesi gereken ilkesi geçerlidir.
    Cevapla
  • ibrahim sami 10 yıl önce Şikayet Et
    herşey belli. herşey belli. Allah yardımcınız olsun..
    Cevapla
  • Ahmet Tokkan 10 yıl önce Şikayet Et
    HEPİMİZ ARTIK HALK BANKASINA. yaşasın halk bankası.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Ben en kısa zamanda Halk bakasından kart alıp hesap açtıracağım!!!!!!. ...Vatanını Milletini seven Halk banka koşsun!!!!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak