Said Nursi'nin talebesinden Gülen'e tepki

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan son talebelerinden biri olan Abdulkadir Badıllı Fethullah Gülen'in açıklamalarına sert çıktı.

GİRİŞ 25.12.2013 16:01 GÜNCELLEME 25.12.2013 16:18
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Muhammet Taşçılar'ın haberi...

Bediüzzaman Said Nursi'nin yaşayan son talebelerinden biri olan Abdulkadir Badıllı ''Hoca efendinin haline çok üzülüyorum, çocuk gibi beddua ediyor'' dedi. Abdulkadir Badıllı Hoca ayrıca ''Bedüizzaman Said Nursi olsaydı beddua etmezdi'' ifadesini kullandı.

Son günlerde ülke gündemine oturan Hükümet ile Gülen cemaati arasında yaşanan gerginliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Abdulkadir Badıllı, Fethullah Gülen'i ağır sözlerle eleştirdi.

''KAFİR BİLE OLSA CEHENNEMİ İSTEMEYİN DEMİŞTİ''

Fethullah Gülen'in beddua etmeden kısa bir süre önce talebelerine beddua etmemelerini tavsiye ettiğini hatırlatan Abdulkadir Badıllı ''Halbuki Fethullah Gülen öğrencilerine kimseye beddua etmeyin, kimseye zülüm etmeyin hatta kafir bile olsa cehennemi istemeyin gibi nasihetlerde bulunmuştu. Bu defa kendisi çıkıp çocuk gibi kameralar karşısında beddua ediyor. Hadis-i Şerif beddualar hakkında: İki ağzı kılıç gibidir diyor. Eğer beddua ettiğin kimseye mustahak değilse sana döner. Ben kendisine acıyorum. Evvela kalkıp kimseye beddua etmeyin diyor ama bu defa kalkıp kendisi beddua ediyor'' ifadelerine yer verdi.

'' GÜLEN'İN HABERİ OLMAYABİLİR CEMAAT AMA TAMAMEN MASUM DEĞİL''

Dershane meselesi ile ilk önce cemaatin hükümetle uğraşmaya başladığını ima etmeye çalışan Abdulkadir Badıllı ''Birbirine yakın hadiseler meydana geldi. Bunlar tesadüf değil. Son yaşanan operasyonda Fethullah Gülen'in haberi olmayabilir ama cemaat tamamen masum değil. Ama onun cemaatinin bu işlerle alakası olduğu kesindir'' iddiasında bulundu.

''SAİD NURSİ BU HÜKÜMETİ ÇOK BEĞENİRDİ''

Abdulkadir Badıllı, Bedüzzaman Said Nursi yaşasaydı bu durumda ne yapardı sorusuna ise ''Üstad hazretleri 1959 yılının son günlerinde Ankara'daki son dersinde bütün talebelerini topladı. Dedi ki; Bir partinin (Demokrat Parti) bize az bir müsamahası varsa, bize ilişmiyorsa ve bize yardımları oluyorsa sakın ola beddua etmeyin. Sakın onlara küsmeyin ve onların aleyhinde bulunmayın diyor. Üstad çok şefkatli bir insandı. Mümkün mertebe siyasilerle ve hükümetlerle iyi geçinmeye çalışıyordu. Onların işine karışmamakla beraber onlara nasihatlerde bulunuyordu'' cevaplarını verdi.

''HÜKÜMETİN MUVAFFAKİYETİNİ İSTEMİYORLAR''

Ülke içinde ve dışında hükümetin aleyhinde kişiler olduğuna dikkat çeken Abdulkadir Badıllı '' Herkes hükümetin aleyhindeyken onlar muvaffak oluyor. Şimdiye kadar hiçbir Başbakan bu kadar oy almış mıydı? Hükümete çok dualar ediliyor. Onun için Fethullah Hoca'nın bedduasının hiçbir tesiri olmaz.'' şeklinde konuştu. Abdulkadir Badıllı ayrıca düşmanlarının hükümetin muvaffakiyetini istemediğini kaydetti.

''HÜKÜMET AZMİNİ BIRAKMASIN''

Hükümet'in sağa sola aldırış etmemesi gerektiğini belirten Abdulkadir Badıllı ''Kendi azmi ve iradesi bırakmadan inandığı şekilde fikri ne ise kullansın. Kendi yolunda yürüsün ve telaş etmesin. Kalbi ve iradeleri ne kadar kuvvetli ise o kadar da muvaffak olurlar'' tavsiyelerinde bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • codemore2 10 yıl önce Şikayet Et
    yani badıllı abi çok siyasi konuşmuş. evet bu hükümeti genel olarak beğeniyoruz Allah yollarını açık etsin ve istikametten ayırmasın.lakin badıllı abide sanki partinin milletvekli gbi konuşmuş yahu.hocaefndi cemaatininde çok hizmetleri var lakin sn ne karışırsın devletin politikalarına,niye yönlendirmye çalışıyon.yahu adamı halk seçiyor beğenmezlerse seçmezler sen beğenmiyorsan oy vermezsn olur,biter.başka tarz bir müdahale müspet harekette değildr,hukukende doğru değildr.oldumu şimdi bu kadar gerilim,maddi-manevi zarar.islam alemi bütün dualarıyla türkiyenin yükselip kendisini kurtarmasnı beklerken fitne çıkaranlar gerçknten hesabnı veremzler.bu fitne büyürde alev olursa Allah kıyameti dahi koparabilir Allah korusun.çnkü türkiye artık islam alemni untmuş ve içsavaşa grmiş olur.Allah bu fitneyi hatalarımzdan ders çıkarark atlatmayı nasib etsin
    Cevapla
  • selimfirat 10 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim sıhhatli uzun ömürler versin. sizin dualarınıza ihtiyacımız var.
    Cevapla
  • Aziz Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    nur cemeatinin. sadece fethullah hocaefendi'den ibaret olmadığını birkaç kolu olduğunu millete anlatmanız lazım. medya olarak. milletin kürt dendiğinde bütün kürtleri pkk lı zannetmesi gibi. algı üzerine örnek olarak verdim. başka algılar üretilmesin..
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 10 yıl önce Şikayet Et
    Din hizmeti, hükümetçilik oynamak değildir. Risale-i Nur mektebi şahıslarla değil şahs-ı maneviyle temsil edilir. Bu mektebin bir üstadı vardır o da Bediüzzaman’dır. Nur hizmetinde şeyh mürşid yoktur kardeşlik vardır. Bunların arasında sadık talebeler ve saff-ı evvellere ağabey denir. Onların görevi Kur'an ve iman hakikatlerinin doğru ve kesiksiz öğrenilmesidir. Kur’anın manevi bir mucizesi olan Risale-i Nur’un prensiplerinin muhafazası ve öğrenilmesini sağlamaktır. Maksatları uhrevidir. Asayişin temini de önemli bir vazife olduğundan , ağabeylerin çoğu Türkiye’nin madde-manevi istikrar ve kalkınmasında hükümetlerin ve idarenin işine karışıp zorlaştırarak değil destek ve yardım edilmesini istemeleri tabiidir. Bu aldıkları nurani derslerin gerdeğidir. Bu müsbet harekettir. Allah onlardan razı olsun
    Cevapla
  • ahmet korkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    ağzına sağlık. ağzıa sağlık değerli abimiz. çok güzel ifade etmiş. başka lafa gerek bırakmamış. yazıklar olsun o temiz hareketin içindeki insanların emeklerini hiçe sayıp israil ile anlaşmaları affedilecek bir şey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor