Semra Hanım: Ata'nın ölümüne üzülmüyorum

Televizyon dizisinin meşhur ettiği kaynana Semra Yücel, oğlu Ata'nın ölümünü soğukkanlılıkla karşıladı. Semra Yücel, 'Üzülmüyorum' dedi ve gerekçesini açıkladı.

Semra Hanım: Ata'nın ölümüne üzülmüyorum
Semra Hanım: Ata'nın ölümüne üzülmüyorum
GİRİŞ 20.09.2005 09:37 GÜNCELLEME 20.09.2005 09:37

Anne Semra Yücel, 'Gelinim Olur musun?' yarışmasında 'Âşık olduğun zaman ben sana söylerim' dediği oğlu Ata'nın ölümünü soğukkanlılıkla karşıladı. Semra Hanım, 'Üzülmüyorum. Çünkü ben asker kızıyım. Bir şehit vermem gerekiyordu, verdim. Bunca şehit varken benim de vermem gerekiyordu. Ben Allah'tan büyük değilim, demek ki yanına alması gerekiyordu' dedi.

Ani şöhret 'Ne oldum' dedirtiyor!

Ata Türk'ün Adana'da bir otel odasında ölü bulunması, bir programla şöhreti yakalayanların psikolojisini bir kez daha tartışılır hale getirdi. Uzmanlar, Ata gibi kişilerin 'normsuzluk psikolojisi'ne girdiğini savunuyor:

Prof. Dr. Nilüfer Narlı (Sosyolog): Ata dar gelirli bir aileden geliyordu. Bu yarışma programıyla ismini duyurabildi ve bir anda üne kavuştu. Daha iyi iş bulabilecek, çok rahat para kazanabilecek sandı. Ata da bu şekilde ünlenen ve tükenen bir insan oldu. Türkiye'de hâlâ çok sayıda insan, fikirleri ya da olayları konuşmaktansa insanları konuşarak vaktini geçiriyor. Bu da, o konuşulan insanların bir anda 'ne oldum' demesine neden oluyor. Ancak yine de kişilerin kendi sorumluluğu var. Ata tercihini yaptı. Bu aşamada annesi ve toplum tarafından yönlendirildi. Belki de kafası karıştı. Bence bir normsuzluk psikolojisine girdi diyebiliriz. Neyin doğru neyin yanlış olduğuna karar veremedi.

Prof. Dr. Kerem Doksat (Psikiyatrist): Bir yandan televizyonda bütün Türkiye sizi takip ediyor, bir yandan da şöhretle kendinize göre bir para kazanıyorsunuz. İnsanlar, daha önce hayal bile edemeyecekleri imkânlar görüyorlar. İnsanlar hem cahil, hem kimlik ve kendilik karmaşası yaşıyorlar. Temeli bozuk olan bir yere gökdelen dikerseniz en ufak bir sarsıntıda yıkılır. Bir nevi insan depremi bu. (Milliyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…