Boşnaklar'a faizsiz kredi Taraf'ı rahatsız etti

Dış cepheye karşı sürekli Türkiye'yi suçlayan Taraf Gazetesi şimdi de, Ziraat Bankası'nın Bosna- Hersek vatandaşları için başlattığı kredi kampanyası üzerinden bankayı ve Türkiye'yi 'Boşnakları Sırplara karşı güçlü kılmak'la suçladı!

Boşnaklar'a faizsiz kredi Taraf'ı rahatsız etti
Boşnaklar'a faizsiz kredi Taraf'ı rahatsız etti
GİRİŞ 12.02.2014 19:20 GÜNCELLEME 12.02.2014 20:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Paralel medyanın 17 Aralık operasyonundan itibaren milli bankalara yönelik saldırısı bugün şaşırtıcı bir boyuta ulaştı. Özellikle 17 Aralık operasyonuyla hedef seçilen Halkbank'ın ardından şimdi de malum çevrelerce Ziraat Bankası hedefte!

Ziraat Bankası'nın Bosna Hersek'teki iştiraki Turkish Ziraat Bank Bosnia DD'nin Türkiye ve Bosna Hersek arasında imzalanan anlaşma gereği Boşnaklara uygun krediler vermesi Türkiye'de bazı çevreleri rahatsız etti. Neyin tarafı olduğu belli olmayan gazete verilen kredinin 'siyasi operasyon' olarak değerlendirdi.

Taraf Gazetesi bugünkü nüshasında ekonomi sayfasının yarısını bu konuya ayırarak bankayı Boşnaklara kredi vererek onları 'Sırplara karşı güçlendirmek'le suçladı.

FAİZSİZ KREDİSİ TARAF'I RAHATSIZ ETTİ

Turkish Ziraat Bank Bosnia DD, 1990'lı yılların ilk yarısındaki savaşın yaralarını hala sarmakla meşgul olan Bosna Hersek'te halkın uygun şartlarda ev veya arsa alabilmesi için faizsiz konut kredisi veriyor. Taraf Gazetesi'nin bugünkü nüshasında bunu usulsüz bir işlemmiş gibi sunarak, bankayı Bosnalıları Sırplara karşı daha güçlü kılmaya çalışmakla suçlaması büyük dikkat çekti.

AÇIKLAMAYA RAĞMEN SUÇLAMA SÜRÜYOR

Gazete haberinde Ziraat Bankası'nın açıklamasına yer verdiği halde suçlamalarını sürdürüyor. Haberde Ziraat Bankası yönetiminin Ziraat Bankası kaynaklarının, söz konusu kredinin iki ülke arasındaki anlaşmalar doğrultusunda kullandırıldığını dolayısıyla, kredinin "milli bir karar" olduğunu ifade ediyor.

GAZETE, YOLSUZLUK VE OPERASYON ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

Buna rağmen gazetenin Turkish Ziraat Bank Bosnia DD'nin verdiği uygun şartlardaki kredinin Bosnalıların Sırplara karşı, konut ve arsa almaları için verildiğini söylemesi art niyet olarak yorumlandı. Verilen kredinin 'siyasi operasyon' olarak değerlendirilmesi de tepkiyle karşılandı.

YORUMLAR 15
  • abdullah taştan 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede gariban başını sokacak ev alamaz ken. türkiyede kapıtalist yabancı uyruklu bankalar ev kredisi verirken şartlarını yuksek olması normal .çünkü bu ülke vatandaşı nı soymak mantıgın da hareket ediyor...fakat kendi bankamızın onlar dan daha fazla faiz oranı ile kredi veriyor . yani demem o ki. dısardaki vatandaşlara ev için düşük fazi verirken .bizim ne sucumuz var
    Cevapla
  • mustafa mete kılıç 10 yıl önce Şikayet Et
    Taraf'ın tarafı artık net belli.. Hainlerin bu kadar net belli olmasını da demokrasinin bir nimeti olarak görmek lazım. İyi oldu herkes eteğindeki taşları ortaya döküyor. Bu yaşadıklarımız farklı bir kurtuluş savaşı sanki. Allah'a şükürler olsunki olayları lehine çeviren bir liderimiz var. Allah onu ve yardımcılarını başımızdan eksik etmesin. Amin...
    Cevapla
  • rana gül 10 yıl önce Şikayet Et
    hassas bir bölgedeki birarada yaşayan toplumların birbirlerine karşı düşmanlık duyması. aralarında kavga edebilmeleri için fitne sağlamak adına PROVAKATÖRLÜK YAPMAyı kendine görev edinmiş TARAF OLDUKLARININ GAZABI ALTINDA ezilmiş soykırıma uğramış hep hırpalanmış olan kardeşlerimize destek olmaya yardım etmemize asla tahammülü olmayan içimizdeki paralel yapı zihniyetinin tezahürü ama aynı zamanda da bunlar aslında kardeşlerimizin BAŞBAKANIMIZI ÇOK SEVMELERİNE KARŞI da dayanılmaz bir öfkenin hıncıyla DÜŞMANLIK YAPMAYA ÇALIŞAN ZİHNİYETE YUHHH! DİYORUM
    Cevapla
  • Sezgin Demiirtaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Demokrasi. Biz millet olarak demokrasiyi kaldıramıyoruz arkadaş! Fazla demokrasi böyle vatan hainleri üretiyor. Fikir ve basın özgürlüğü ama nereye kadar. Bu özgürlükleri yaşadığın vatana ihanet için kullanıyorsan... Allah sizi ıslah etsin.
    Cevapla
  • saban kacar 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu taraf gazetesi tam yahudi taraf... Bu nasil vatan hainligi bu nasil yahudi usakligi,türkiyeye ettikleri yetmedi bosnaya kadar uzandi,bunlara fazla demokrasi yüksek tansiyon yapiyor bunlarin tuzluklarini toplamak lazim,müslümanlara katakulli yapanlarin belasini enkisa zamanda versin insallah aminnnn.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor