Halk Bankası eski Genel Müdürü tahliye edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 17 Aralık Soruşturması kapsamında, Eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tahliye edildi. Aslan tutuksuz yargılanacak...

Halk Bankası eski Genel Müdürü tahliye edildi
Halk Bankası eski Genel Müdürü tahliye edildi
GİRİŞ 14.02.2014 10:25 GÜNCELLEME 14.02.2014 12:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dün Süleyman Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen tarafından yapılan tahliye talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Aslan'ın bu sabah tahliye edilmesine karar verildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Rıza Sarraf, Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ve Muammer Güler'in oğlu Barış Güler dışındaki tüm şüphelilerin itiraz üzerine tahliye edildiği bildirildi.

Prof. Dr. Ersan Şen yaptığı açıklamada 'Bu karar benim için şaşırtıcı değil. Süleyman Aslan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkındakiler iddiadır. Somut delilerle ispat edilmesi gerekir. İnsanları yıllarca tutuklayarak mahkemelerde süründürmemek lazım. İnsanları yargısız infaza mahkum etmemek lazım' dedi. 

İşte tahliye edilen diğer isimler: 

-Abdullah Habbani

-Ahmet Murat Öziş

-Umut Bayraktar

-Hikmet Tuner

-Onur Kaya

-Özgür Özdemir

-Mohammadsadegh Rastgar Shıshehgarkhananeh

SAVCI TANIKLARI DİNLEMİŞTİ

Aslan'ın avukatı Prof. Dr. Ersan Şen, konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Ekrem Aydıner'e bir dizi tanık dinletme talebinde bulunmuş, talebi değerlendiren Savcı Aydıner, önceki gün Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan'ı dinlemişti.

Talep doğrultusunda Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık doğumlu Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Ahmet Aksu, imam hatip lisesinin müdür yardımcısı ve okul projesinde görev alan 7 kişi tanık olarak dinlenmişti. 

Haber7

YORUMLAR 17
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Beddua tutmadı :). Beddua havada kalmaz, sahibine geri dönecektir inşaallah.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ Bismillahirrahmanirrahim. bahsi gecen tahliyeler birileri rahatsız etmesi dogal . ne varki elinde vijdanı olan az bucuk hukuk işleyişini bilen anlıyan vijdanı olan bu yapılan ların haksız yanlış lık oldugunu bu gune kadar böylesine oparasyon ve takip suçlamalar ilk örneği oldugu bu sebepden dolayı var isede inandırıçılığı olmadıgıdır. birileri farklı alanlarda suçlamaları yapacak hukuk sisteminde olmayan ahlaksızca bir oparasyon yapılması vijdanları yaralamakdadır... en acı olan halk bankasına yapılan bilği çalma hareketidir... hamdolsun bankanın acıklaması bu ihanet oparasyonunda başarısız olundugundandır..
    Cevapla
  • halis kocak 10 yıl önce Şikayet Et
    bu paraların ne olduğunu ciamat denilen hilkat garibesi mahluk çok iyi biliyor . keşke bu paralar yolsuzluk parası olsada aslanda 1000 yıl hapis yatsa idi bu kadar vahim olmazdı koskoca bir dini bildiğimiz hurmet ettiğimiz adı geçen her yerde gönlümüzden muhabbet akan birinin islam ve devlet düşmanı olduğu ortaya çıktı yani kahramanımız öldü sezara tek acı veren bürütüsün hançeri idi aslan geçmiş olsun diyorum
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Başbuğ oğuzhan? ne O şok oldunuz değilmi?...karşı Davalar başlasın yakında iyice moararacaksınız?. ...Doğru ?..İnsanları haksız yere suçlamanın cezasını Önce ALLAH verdi? şimdi o ananascılardan fitil fitil çıkacak!!!...O ayakkabı kutularınıda alsınlar,.kutuların içinde 70 milyonun tükürüğü var, Yüzlerine sürsünlerde belki temizlenirler!!!???:
    Cevapla
  • başbuğ oğuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    tahliyeler. bu dünyada yargıyı adaleti kendinize göre dizayn ettiniz ALLAHın adaletinden nasıl kaçacaksınız ahirette sizin beraatiniz nasıl oacak. hiç düşündünüzmü. şimdi herkes serbest kalmakla aklandınızmı. bırakın bu işleri artık millet uyandı neyin ne olduğunu görüyor her yolsuzlukta her yanlışta başkalarını hedef göstermekle olmuyo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş