HSYK ve mahkeme arasında tahliye krizi

13.Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon sanıklarının tahliye taleplerini reddetti. Ancak İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi.

HSYK ve mahkeme arasında tahliye krizi
HSYK ve mahkeme arasında tahliye krizi
GİRİŞ 10.03.2014 14:18 GÜNCELLEME 10.03.2014 14:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ergenekon sanıkları için verilen iki ayrı karar için bir anda kaos ortamı oluşturdular. Ancak HSYK jet bir açıklama yaparak bu kaosu ortadan kaldırdı.

İşte iki mahkeme arasında gelişe tahliye krizi süreci...

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Özel Yetkili Mahkemelerin (ÖYM) TBMM tarafından kaldırılmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu açıkladı. Özese, mahkemenin bu konu ile ilgili Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunduğunu söyledi.

MAHKEME BAŞKANI: MECLİS MAHKEME KAPATAMAZ

13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Özese, yaptığı açıklamada "Mahkemeyi TBMM kurar, kapatılması HSYK'nın elindedir. Meclis'in mahkemeleri kapatması, Anayasa'ya aykırıdır" dedi.

21. AĞIR CEZA'DAN TALİYELERE ONAY

Ancak İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi Tuncay Özkan, Levent Göktaş ve Sedat Peker hakkında tahliye kararı verdi. Ve mahkeme 13. Ağır Ceza'nın verdiği kararı yok hükmünde sayarak tahliye taleplerini gerçekleştirdi.

HSYK'DAN JET AÇIKLAMA

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı açıklama üzerine HSYK, 'Mahkemeleri açma ve kapatma yetkisi TBMM'dedir' dedi. Ve geçmişte verilen DGM kararını hatırlattı.

AVUKAT ÜLGEN: KARAR YOK HÜKMÜNDE

13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını değerlendiren avukat Cemal Ülgen, '13. Ağır Ceza Mahkemesi direnişini sürdürüyor. Biz 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmadık. Çünkü böyle bir mahkeme yok. 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararları yok hükmündedir. Mahkeme 'Ben yasaya da direneceğim' demek istiyor. İlker Başbuğ konusunda bir karar veremedik, çünkü karar verilmiştir diyor mahkeme' yorumunda bulundu.

SANIK AVUKATI ERSÖZ: KARAR GEÇERSİZ

Ergenekon Davası'nda sanık avukatlarından Hüseyin Ersöz ise 'Biz tahliye taleplerimizi nöbetçi mahkemelere yaptık. Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla Özel Yetkili Mahkemeler kalkmıştır. Bu karar geçersizdir. Bizim için önemli olan 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karardır' dedi.

AVUKAT SERKAN GÜNEL: TUNCAY ÖZKAN VE LEVENT GÖKTAŞ'A TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Kararın ardından kameraların karşısına geçen Ergenekon sanıklarının avukatları, açıklama yaptı. Avukat Serkan Günel, "Tuncay Özkan ve Levent Göktaş hakkkında tahliye kararı verildi" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • oku yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleketi bu hale kim getirdi?!. işte onlar bu memleketin asıl düşmanları ve düşman işbirlikçileridir! Bu keyfi yargılamaları yaparak, kurunun yanında yaşı da yakanlar asıl yanacak olanlardır. Şimdi daha kötüsü, yanması gereken o kurular var ya o kurular, o yaşların hesabından ve mazlumiyetlerinden kendilerini de temize çekme fırsatı buldular. Bu adamlar, hem kurunun yanında yaşları d ayaktıkları için ve hem de yaşın yanında kuruların da temize çıkmasına sebeb oldukları için yanacaklar! Bunların kurtuluşu yok. Bunlar her şekilde yanacaklar... İhaneti, siyaseti, iftirayı ve montajı bile eline yüzüne bulaştıran beceriksiz ve kifayetsiz din tüccarları! Sizin o badem bıyıklarınızı tek tek cımbızla çekmek lazım!!
    Cevapla
  • Kaan Erkan 10 yıl önce Şikayet Et
    Patagonya hukuku. Patogonya Hukuk Fakültesi mezunu değilseniz Hukuk Fakültelerinde İngiltere'ye atıf yapılarak parlamentonun kadını erkek erkeği kadın yapma dışında her şeyi yapabileceğini söylerler, birde hukukta yöntemde paralellik nedir öğretirler mahkeme nasıl kurulmuş ise aynı şekilde ortadan kaldırılabilirler. Hukukta bir ilke daha vardır evleviyetlik yani çoğunu yapan azını da yapabilirsiniz meclis kararı ile kurulmuş ise aynı şekilde mahkemeyi meclis kanunla kapatabilir. "Mahkemeyi TBMM kurar, kapatılması HSYK'nın elindedir. Meclis'in mahkemeleri kapatması, Anayasa'ya aykırıdır" diyorsanız bir yasa maddesi iptal edilinceye kadar hüküm doğuracağından habersizsiniz demektir.
    Cevapla
  • Abdullah Öz 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir Anayasa lazım değil, Yeni bir Anayasa ZARURİ ve HAYATİ'dir..... Yeni Anayasa yapmaktan kaçan CHP ve MHP ,ülkenin altına dinamit mi koyuyor?
    Cevapla
  • Kement 10 yıl önce Şikayet Et
    Adaleti insan yazarsa. aha böyle olur. bakın işte hakim ve savcıların vicdanına nasıl kalıyoruz. idamlık insanlar kurtuluyor. ufacık bir suça 15 yıl verilebiliyor. hakim veya savcı olmak varmış... gerekirse cumhurbaşkanıyla bile oyuncak gibi oynuyorlar. Ben bu ülkede adalete inanmıyorum güvenmiyorum desteklemiyorum....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: Kapıyı açık bıraktılar
Yargıtay üyesinden kızına saldıran köpekleri vuran babaya destek!