Büyük heyecan! İlk kez İstanbul'da

Türkiye'nin en önemli projelerinden biri olan ve İstanbulluların merakla beklediği Yüksel Hızlı Tren, gece saatlerinde ilk kez yolcularını Pendik'e ulaştırdı.

GİRİŞ 14.03.2014 11:06 GÜNCELLEME 14.03.2014 12:24
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan ve hazırlıkları Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları tarafından yürütülen Yüksek Hızlı Tren, dün gece saatlerinde ilk kez İstanbul'a ulaştı. İstanbulluların merakla beklediği Yüksek Hızlı Tren'in görevlilerden oluşan ilk yolcularını Pendik'e getirmesi herkesi heyecanlandırdı.

Gün içerisinde hatta elektrik verilirken, tüm çalışmalar bir günlüğüne durduruldu. Akşam saatlerinde Ankara'dan yola çıkan Piri Reis isimli test treni, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve Kocaeli'ye uğradı. Öncesinde TCDD'ye bağlı bir ölçüm treni hattı kontrol etti. Hatta herhangi bir sıkıntıya rastlanmamasının ardından herkesin merakla beklediği Yüksek Hızlı Tren Pendik'e başarıyla ulaştı. Heyecan verici ana ilk kez tanık olan çalışanlar, trenin gelişini bol bol fotoğrafladı.

ANKARA-İSTANBUL 3 SAATE DÜŞECEK

Proje ilk etapta Pendik'e kadar olacak. Daha sonra ise yapılan çalışmaların ardından Yüksek Hızlı Tren Halkalı'ya kadar uzayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni, yolcularını 3 saatte Ankara'ya ulaştıracak.

Konforu ile dikkat çeken Yüksek Hızlı Trenler, yolcularına adeta başka bir keyif yaşatıyor. Türkiye'nin son dönemdeki en önemli projelerinden birisi olarak kabul edilen Yüksek Hızlı Tren, taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yapanla Yakan arsındaki fark... Bu kadar net. Ve ben aklımı peynir ekmekle yemedim ki Hizmete ehil olanın dışında bir derneğe oy atayım. Şu an benim gözümde Parti olarak sadece AK var. Diğerlerinin tek bir hizmet veya projesini duymadığımdan onları artık siyasi parti değil, örgütlenmesini tamamlamamış dernekler olarak görüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • KENAN TAŞ 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ . biz lafa değil icraata bakarız ! başbakanımızdan türkiye cumhuriyeti menfaatleri için tek bir çivi çakan vatansever kardeşlerimizin cümlesinden allah razı olsun. hiç merak etmeyin başbakanım, artık bu millet eskisi gibi değil bir tek oy nelere sahip çıktığını çok iyi biliyor nerelere gittiğini çok iyi biliyor. alçakça canına kıyılan burak kardeşimizin ve diğer kardeşlerimizin aşkına allah aşkına durmayın yola devam kefenimiz sırtımızda inşallah.
    Cevapla
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    diğerleri bu projeleri rüyalarında bile göremez. boş konuşanlara değil biz icraata bakarız birilerinin çok zoruna gidiyor bu icraatlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek