Şeyh Nazım Kıbrısi'nin cenazesi defnedildi

Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin cenazesi, Lefkoşa'daki Selimiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin cenazesi defnedildi
Şeyh Nazım Kıbrısi'nin cenazesi defnedildi
GİRİŞ 07.05.2014 20:24 GÜNCELLEME 07.05.2014 23:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

92 yaşında hayatını kaybeden, Şeyh Nazım Kıbrısi için cenaze namazı, sadece özel kişilerin cenazeleri için kullanılan başkent Lefkoşa'daki tarihi Selimiye Camii'nde kılındı. İkindi namazı sonrası cenaze namazını, Selimiye Camii emekli müezzini Ahmet Gürses kıldırdı.

Selimiye Camii'nin girişine yaklaşan cenaze aracından alınarak dualarla omuzlarda taşınan ve musalla taşına konulan Şeyh Nazım'ın tabutu, çiçeklerle donatıldı. Kıbrıslı Türk ve yabancı çok sayıda müridi Şeyh Nazım için gözyaşı döktü. Müritler, namaz vaktine kadar tabut etrafında Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu ve dua etti.

Selimiye'deki ikindi namazı sonrası cenaze namazına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar ve milletvekilleri, iş adamları, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, Şeyh Nazım'ın çok sayıda müridi ile vatandaşlar katıldı.

CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrısi için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kıbrısi'nin ailesi ve yakınlarının yanı sıra KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı milletvekilleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, üst düzey yetkililer ve çok sayıda seveni katıldı.

Kıbrısi'nin cenazesi, tarihi Selimiye Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından dergahının bulunduğu Lefke'ye getirildi. Lefke'nin girişinden itibaren sevenleri tarafından omuzlara alınan Kıbrısi'nin cenazesi, tekbirler ve dualar eşliğinde dergah bahçesine defnedildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 13
  • Melike 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam adres neresi? Her gün ziyarete açık mi ?
    Cevapla
  • Yükselen Bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Şüphesiz velî bir zattı, bir kaç yıl önce "Bana bir işaret geldi, Risale-i nurların zamanı bitmiştir" tarzında konuşmuştu ben de bir nurcu olarak üzülmüştüm ama zerre kadar sevgim bitmedi bu mübarek zata. Böyle mübarek, kamburu çıkmış ihtiyar zatların (hem de evliya bir zatın- halen daha alt yorumlarda tasavvufçu tarikatçılara şirk yapıyorlar diyenlere gülerek yine diyorum) YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE rabbim bizi belalardan koruyordu. Rabbim geride kalanlara sabr-ı cemil ihsan etsin ve istikametten ayırmasın.
    Cevapla
  • emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala yutup.... Görüntüler yuutupta varmış... Müslüman adam fasıktan aldığı habere inanmaz. İmanın tamsa böyle internet sayfalarından Allah için dine hizmet eden insanları karalamak yerine, gider yerlerine sorarsın. Merak etme kimsenin ulaşamayacağı insanlar değiller. Adresleri belli, sıkıntı varsa gidersin Bursa'ya sorarsın Ahmet Yasin dediğin zata.İnternetin başına oturup ellerine klavye alınca herkes fetva makamında... Ay başında alacağı maaştan başkasını düşünmeyenler, 3 dakikalık videolarla hayatlarını halka, Hakka hizmet edenlere laf atabiliyorlar.
    Cevapla
  • macit pekseçer 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes müfessir olmuş!. Mevla kelimesinin farklı anlamları yok mu? duhan süresi 41. ayette o gün mevlanın mevlaya hiç bir faydası olmaz . Onlara yardım da edilmez . Mealinde geçen mevlaya müfessirler dost manasını vermişlerken siz tutup tek anlam yüklerseniz buradan ne çıkar ? Eski bir Suriyeli alim Suudi alimle tartışırken Kur'anda mecaz vardır diyor bizim suud oğlu yoktur diye ısrar edince O zaman senin sonun kötü diyor bu gözleri görmeyen alime ! Sebebini de şöyle açıklıyor. (Kur’an-ı kerimde, Kim bu dünyada kör ise, âhirette de kördür. Gideceği yer çok kötüdür, buyuruluyor) şeklinde isra süresi 72.ayeti söylüyor. O zaman Ahmet efendi ,Mehmet bey diyenler buyrun efendim diyenler komple müşrik mi oluyor ? Tövbe ya rabbi
    Cevapla
  • John Turkbudak 9 yıl önce Şikayet Et
    mevlası Celaladdin Rumi olanlar. "ente mevlana fensurna alel gavmil kafirin" derken bile akletmez misiniz? ekoller olabilir her ekolün yanlışı da olabilir ne bir çırpıda silip atarız ne de hepsini toptan alırız. çünkü müslüman temyiz edicidir. ama celalettin rumiye de Mevlana diyecek kadar şirke, tasavvufu tek yolmuş gibi gösterip "dine karşı din" uydurup nifaka, yanlış yapanlara "bir bildikleri" vardır deyip kör kütük bağlanıp, ateşte odun olmaya niyetimiz yoktur. Rabbim bize MÜSLÜMAN demiş, biliyoruz ki boşu boşuna dememiş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı