Başsavcı, Soma'daki gerçeği açıkladı

Soma'da meydana gelen maden faciasıyla ilgili olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Kavak, "soruşturma başlatıldı, ancak ilk etapta gözaltına alınacak amirler de işçilerle birlikte hayatını kaybetmiş durumda” dedi.

Başsavcı, Soma'daki gerçeği açıkladı
Başsavcı, Soma'daki gerçeği açıkladı
GİRİŞ 14.05.2014 10:57 GÜNCELLEME 14.05.2014 12:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kavak, henüz olayın yeni olduğunu ve soruşturmanın başında olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bize iletilen bilgilere göre olay trafo patlaması sonucu meydana geldi. Bize öyle bildirildi. Ancak olayın tam sebebi, soruşturmada ortaya çıkar. Gözaltı şimdilik yok. İlk etapta gözaltına alınacak, ifadesine başvurulacak sorumlu amirlerin de bir kısmı diğerleriyle birlikte ölmüş durumda. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 14
  • Türk Turan birligi 10 yıl önce Şikayet Et
    sirket sahibi manisa´nin göbeyinde idam edilmeli. diger sirket sahiplerine ibret olsun diye o mekanda idam edilmeli 1tane cikis yeri yok bu nasil denetim gelismis ülkelerde en az 10cikis yeri var.. tez idam edilip vatandasin az´da olsa yüregi sakinlessin..
    Cevapla
  • Imran Demir 10 yıl önce Şikayet Et
    cikacak ders. kan emici bu sirketler taseron iscileri köle gibi kullandilar. adamlarin ocaklari söndü ölenler gitti kalanlar öksüz kaldi. eger devlet bu hadiseden bir ders cikarakca bu sirkettin tüm mal varligini dondurmali ve yakinlarini kaybeden ailelere tazminat olarak vermeli. ve taseron sirketler yasaklanmali. bir islam ülkesi böyle olur kapitalistlere boyun egmek vicdani yaralar. . Insallah oraya dogru gidiyoruz. cikacak netice hükümet geregini yapsin halk arkasinda dursun .yoksa bu kadar insanevladi emekci can parcasi bosuna heba olmus olur.
    Cevapla
  • Hasan Çalışkan 10 yıl önce Şikayet Et
    İdam geri gelmeli. Maden ocağının sahibini asmakla başlayabiliriz.
    Cevapla
  • Hazinoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Kaza Sistemi. "soruşturma başlatıldı, ancak ilk etapta gözaltına alınacak amirler de işçilerle birlikte hayatını kaybetmiş durumda” Amiri, şefi, isg uzmanı onlar da ekmekleri için çalışıyor; onlar da madene girip çıkıyorlar. Ama her kaza sonrası savcı soruşturma başlatır ve illa bir sorumlu bulacak ya bunlardan bir kaçını sorumlu tayin edip hakim önüne çıkarır. Ama esas sorumlu taraflar devlet ve işverene bir şey olmaz; sistem böyle döner gider.
    Cevapla
  • milletin ferdi 10 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşımız iyi niyetle söylemiş olabilir ama gözaltına patrondan başlayın gibi yaklaşım da yanlış.. Rabbimiz “Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Âdil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Maide 8) buyuruyor. Yapılan her iş hukuki olmalıdır. Böyle bir kazanın olmasını elbette işveren de istemez. Zaten kanuni zorunluluklar var yerine getirilmesi gereken. Bu zorunlulukları yerine getirmedi, gerekli tedbirleri almadıysa işvereni suçlayabilirsin. Bunları yerine getirdiyse hangi gerekçe ile suçlayacaksın patronu? Bu mantıkla iş yapacak adam bulamazsın. Her yere kilit vurulması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
Kripto düzenlemesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu! Gri listeden çıkış için son adım