Sadece 4 madende ‘yaşam odası‘ var

Türkiye Soma'da kaybettiği madencilerinin yasını tutuyor. Soma'daki facia sonrası yaşam destek odası olup olmadığı tartışmaları da halen gündemde.

Sadece 4 madende ‘yaşam odası‘ var
Sadece 4 madende ‘yaşam odası‘ var
GİRİŞ 16.05.2014 07:24 GÜNCELLEME 16.05.2014 11:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Maden Mühendisleri Odası'nın araştırmasına göre Türkiye'de sadece 4 madende 20 işçinin 55 saat yaşayabileceği sığınma odaları bulunuyor. Yasalara göre maden ocaklarında 'yaşam odaları'nın bulunması zorunlu değil... 

Sığınma odaları; Siirt'teki Madenköy Bakır Madeni, Kastamonu'daki Eti Bakır İşletmeleri, Rize Çayeli'ndeki bakır madeni ile Bergama'daki Koza Altın İşletmesi'nde mevcut.

MALİYETİ YÜKSEK DEĞİL

Maden Mühendisleri Odası, bu sayının çok az olduğuna işaret ederek, sığınma odalarının yapılamayacak kadar yüksek maliyetlerde olmadığını da dikkat çekiyor. 

İŞTE MADENCİLERİN HAYATINI KURTARAN O ODA: 

YORUMLAR 1
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH A SIĞINALAIM EVET AMMA SIĞINMA ODASINIDA İHMAL ETMEYELİM. Kul her halükarda en güvenli ve doğru sığınacak yeri ALLAH katıdır.Madem ki rabbimiz bize cüz i aklı vermiş,mademki imtihan dünyasındayız bu sığınma odasını yaparak yüce rabbimizin dergahına sığınmanın doğru olduğu aşikardır.Bu tedbir işini neden ihmal ediyoruz.İllak devlet bunu mecbur etti diyemi yapacağız.Elbette devle bu işi işin gereği olarak mecbur etmeli amma düşünen beyin sahibi olan bizler neden,niçin bunu yapmadık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri