Cizre'de facia son anda önlendi!

İzinsiz gösteri düzenleyerek yolu trafiğe kapatan grup, piknik tüpüne bağladıkları patlayıcıyla Cizre köprüsünü havaya uçurmak istedi.

Cizre'de facia son anda önlendi!
Cizre'de facia son anda önlendi!
GİRİŞ 03.06.2014 16:05 GÜNCELLEME 04.06.2014 07:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yüzleri maskeli göstericiler polisle çatıştı. Çıkan olaylarda bir çocuk yaralandı.

Cizre’de izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli bir grup, Nusaybin Caddesi’ni trafiğe kapatarak, Dörtyol kavşağına barikatlar kurup yolu trafiğe kapattı. Yolu trafiğe kapatan göstericiler olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına ve Toma’lara taş, havai fişek, ses bombası ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Dörtyol kavşağında başlayan izinsiz gösteriler Otogar mevkii, Nusaybin Caddesi ve İdil Caddesine de yayıldı.

GÖSTERİCİLER KÖPRÜYÜ HAVAYA UÇURMAK İSTEDİ

Yafes Caddesi’nde yolu trafiğe kapatan grup, daha sonra Cizre Köprüsüne piknik tüpünden yapılan bir bombayı bıraktıktan sonra sokak aralarına kaçtı. Olay yerine gelen polis bombayı fark edip köprüyü ulaşıma kapatmak istedi ancak bazı sürücüler tehlikeye ve polisin uyarılarına rağmen bombanın yanından geçerek köprünün karşı tarafına geçti. Köprü tamamen ulaşıma kapandıktan sonra olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanları piknik tüpünden yapılan bombayı fünye ile etkisiz hale getirdi. Bombanın imha edilmesinden sonra köprü yeniden ulaşıma açıldı.

ZIRLI ARAÇLAR YANMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ

Öte yandan Nusaybin Caddesinde devam eden olaylarda göstericilerin atmış olduğu molotofkokteyllerinin isabet ettiği akrep tipi zırhlı araçlar yanma tehlikesi geçirdi. Alev alan bir zırhlı aracın geri çekildiği esnada başka bir Akrep'e çarpması sonucu iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

BİR ÇOCUK HASTANEYE KALDIRILDI

Çıkan olaylarda bir çocuk yaralandı. Özel Cizre Tıp Merkezine kaldırılan çocuk ambulansla Cizre Devlet Hastanesine sevk edildi. Olayların devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    murat hakan, bunların gezicilerden farkı yok. ikisi de ülkenin güvenliğini ve istikbalini tehdit ediyor. devlet sabrı olmasa her ikisinin de cezası belli. sizse ne istediğini bilmeyen zavallılarsınız. köprüye bomba koyanla sizin de zihniyet olarak farkınız yok. çözüm sürecini sabote edip sona erdirince elinize ne geçecek? bi bitin artık.
    Cevapla
  • mrt68 hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    allahim sen sabir ver ümmete. pisliklerinde geberip gidecekler iş işten gececek ama
    Cevapla
  • murat hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    olsun canım sevimliler nihayetinde... bunlarda geziciler gibi sevimli bişekilde eylem yapıyor ne var bunda...hem çözüm süreci bozulur bak..cık cık cık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar