Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?

22 şehirde devam ettiği iddia edilen operasyonda gözaltına alınan isimler ve neden gözaltına alındıklarına dair ilk bilgiler de geldi.

Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?
Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?
GİRİŞ 22.07.2014 10:53 GÜNCELLEME 22.07.2014 11:01

Gözaltına alınan isimler arasında İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ö.K, KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.A, 4.Sınıf Emniyet Müdürü Y.T,  4.Sınıf Emniyet Müdürü K.A, İstanbul İstihbarat Eski müdürü E.D, emniyet amiri R.C, emniyet amiri G.A, 17 aralık operasyonunu gerçekleştiren Mali Şube Müdürü Y.S.'nin de olduğu iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy'deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme- bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatı kayda almak" gibi suçlarına karıştıkları iddia edildi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • EMİR CLK 12 yıl önce Şikayet Et
    MUSTAFA ULVİ . sayın mustafa ulvi askerlik yapmadınız galiba askerde ne denirdi yanlış emir uygulanmaz bunu daha hayat tecrübesi olmayan 20 yaşındaki çınarlar anlıyorda polislermi anlamıyacak yanlış emir uygulanmaz !!!
    Cevapla
  • alp alper 12 yıl önce Şikayet Et
    amannn dikkattt. eğer hakikaten yasa dışı dinleme yapmışlarsa hepsini pensilvanyaya gömün...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB yöneticisinin kaçırılmasında altın pazarlığı detayı: Tırnakları çekildi
LaLiga'da trajik ölüm! Rakip kalecinin tekmesi hayatına mal oldu