Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?

22 şehirde devam ettiği iddia edilen operasyonda gözaltına alınan isimler ve neden gözaltına alındıklarına dair ilk bilgiler de geldi.

Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?
Operasyonda kimler neden gözaltına alındı?
GİRİŞ 22.07.2014 10:53 GÜNCELLEME 22.07.2014 11:01
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gözaltına alınan isimler arasında İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ö.K, KCK ve Balyoz gibi soruşturmaları yürüten eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Y.A, 4.Sınıf Emniyet Müdürü Y.T,  4.Sınıf Emniyet Müdürü K.A, İstanbul İstihbarat Eski müdürü E.D, emniyet amiri R.C, emniyet amiri G.A, 17 aralık operasyonunu gerçekleştiren Mali Şube Müdürü Y.S.'nin de olduğu iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi kıyafetli polisler de bulunuyor.

Bu arada, operasyonda gözaltına alınan polislerin, Halkalı ve Alibeyköy'deki polis lojmanlarında bulunan evlerinde aramaların sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerin, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yasa dışı dinleme yapmak ve resmi belgede sahtecilik, askeri casusluk, görevi kötüye kullanma, bilişim sistemini engelleme- bozma, delilleri yok etme, değiştirme, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, haberleşmenin gizliliğini ihlal, özel hayatı kayda almak" gibi suçlarına karıştıkları iddia edildi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • EMİR CLK 9 yıl önce Şikayet Et
    MUSTAFA ULVİ . sayın mustafa ulvi askerlik yapmadınız galiba askerde ne denirdi yanlış emir uygulanmaz bunu daha hayat tecrübesi olmayan 20 yaşındaki çınarlar anlıyorda polislermi anlamıyacak yanlış emir uygulanmaz !!!
    Cevapla
  • alp alper 9 yıl önce Şikayet Et
    amannn dikkattt. eğer hakikaten yasa dışı dinleme yapmışlarsa hepsini pensilvanyaya gömün...
    Cevapla
  • mustafa ulvi 9 yıl önce Şikayet Et
    Polislerin hepsi kolluk görevini yaptığından... Anayasaya göre her türlü serbest kalacaklar.. Hükumet sadece hukuku küçük düşürüp kendi gücünün zayıflığını gösteriyor. Ya savcılar alınmalı ya da böyle ucuz hareketlerle ülke gündemine oynanmamalı. Neden? çünkü bütün polisler mahkemeye çıktığında falanca savcının anayasa mahkemesine göre kendisine verilen görevi bize tebliğ etmesiyle harekete geçtik diyecek.. E bizim ülkemizde vural savaş gibi savcılar bile sorgulanmamışken kalkıp da savcı yakalamak kolay değil. kaldı ki hiçbir savcı başka bir savcıyı yakalamak istemiyor.. yani operasyon sadece hükumete zarar verir. çözüm anayasaya koyulacak maddelerle olabilir. bu ülke hangi iktidarı görürse onun oyuncağı oluyor. bugün başbakanımız yerine dinsiz bir başbakan gelse hepimiz yandık.. bütün politikalar alt üst olacak. eee? o zaman anayasaya niye yapmıyoruz.. Anayasaya yapmalıyız.
    Cevapla
  • Ismail BAG 9 yıl önce Şikayet Et
    su suclari okudumda . basit bisey degil arkadaslar bunlar devletin basi dinleniyor istihbarat bilgileri dis devletlere veriliyor bunun cezasiz kalmasi ztn hata olurdu sonunda kadar gidilmeli bu isin iceriye tikmali hepsini hani sizin bi planiniz varsa ALLAHinda bi plani vardir bak alma mazlumun ahini cikar aheste aheste
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    simavi'ye cevaben. yukarıda bir sürü suç isnadı var. sadece operasyon yapmıyorlar. yapılan operasyonlarda elde edilen bilgi ve belgeleri kaydetme, illegal şekilde başka yer ve kişilere taşıma, tahrif etme ve değiştirme işlerini yapan paralel emniyet görevlileri var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!