Lice'de heykel gerginliği: 1 ölü 2 yaralı

Lice'de dikilen PKK’lı Masum Korkmaz’ın heykeli için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, heykeli kaldırdı. Çıkan olaylarda 1 kişi öldü.

Lice'de heykel gerginliği: 1 ölü 2 yaralı
Lice'de heykel gerginliği: 1 ölü 2 yaralı
GİRİŞ 19.08.2014 10:44 GÜNCELLEME 19.08.2014 10:59
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Lice Sulh Ceza Mahkemesi’nin terör örgütü PKK üyesi Mahsum Korkmaz’ın heykeli için verdiği "el konulma" kararının ardından jandarma ekipleri, sabah saat 06.30 sıralarında Yolçatı köyüne operasyon düzenledi. Operasyona helikopterler de havadan destek verdi.

Heykelin kaldırılmasını istemeyen grup, biber gazlı müdahalede bulunan jandarma ekiplerine taş ve havai fişeklerle saldırdı.

Bu sırada yaşanan olaylarda Mehdi Taşkın ve Savaş Topkaya isimli gençler yaralandı.

Yaralılar, Lice Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Silahla yaralandığı öne sürülen Mehdi Taşkın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Savaş Topkaya’nın tedavisi ise devam ediyor.

Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

1984 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde öldürülen PKK’lı Mahsum Kokmaz’ın heykelinin dikilmesi üzerine valilik suç duyurusunda bulunmuştu.

Lice Sulh Ceza Mahkemesi de heykele el koyulmasına karar vermişti.


YORUMLAR 23
  • aydınvatandas 9 yıl önce Şikayet Et
    çözüm mü dediniz. çözülmeye devam
    Cevapla
  • ilker tanoba 9 yıl önce Şikayet Et
    SİZ necicisiniz. siz müslümansanız ben başka bir şeyim. eğer ben müslümansam siz başka bir şeysiniz. takdir YÜCE ALLAHIN.
    Cevapla
  • Bezgin Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu tür olaylarda hep aklıma Peygamber Efendimiz (s.a.v.) geliyor! (3) . Sonuçta Peygamber Efendimizin (s.a.v.) duası kabul deildi, Allah c.c. nurunu Taif üzerinde tamamladı ve ÇOCUKLARI kullanan o müşriklerin yerini İslama can-ı gönülden inanan, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yanında yer alan Allah'ın bir numaralı askerleri doğdu. İşte hep bu olayları yani çocukları ön sıralarda Güvenlik Güçlerimize saldırırken görünce hep bu olay aklıma geliyor ve ben de şöyle dua ediyorum; "Ey Allah'ım sen hep mazlumların ve senin yolunda olanların yanındasın. Ve vaadine inanarak senin yolunda yürüyoruz. Varsa hatamızı affeyle. Hatalarımız için yaptığımız tövbeleri kabul eyle. Birliğimizi, dirliğimizi bozanlara fırsat verme. Sen her şeyin en iyisini ve en doğrusunu bilensin. Elbette bunlarda da vardır bir bildiğin. Bizi şüpheye ve gaflete düşürme, düşürenlere de fırsat verme. Yalnız senden istiyor, yalnız senden diliyoruz. Bizleri senin yolundan ayırma. Amin."
    Cevapla
  • Bezgin Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu tür olaylarda hep aklıma Peygamber Efendimiz (s.a.v.) geliyor! (2). "Allah’ım ! Kuvvetimin tükendiğini Sana arzediyorum. Gücümün azaldığını, insanların gözünde küçük düştüğümü Sana şikayet ediyorum. Ey Merhametlilerin En Merhametlisi ! Sensin ezilmişlerin Rabbi ! Sensin benim Rabbim ! Beni kimlerin eline bıraktın? Bana gaddarlık yapan yabancıların eline mi? Yoksa, davamı ipotek edecek bir düşmana mı? Eğer Sen bana gücenmedinse, kesinlikle bunlara aldırmıyorum. Lakin iyiliğin beni rahatlatacaktır. Senin nuruna sığınırım; karanlıkları aydınlatan nuruna, dünya ve ahiretimi kurtaracak nuruna… Gelecek gazabın, bana ulaşacak öfkenden kaçıp kurtulacak bir sığınak arıyorum. Sana sığındım, yeter ki razı ol. Güç ve kuvvet Sendendir, yalnız Senden."
    Cevapla
  • Bezgin Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Nedense bu tür olaylarda hep aklıma Peygamber Efendimiz (s.a.v.) geliyor! (1). Peygamber Efendimiz (s.a.v) de Taif kentine Allah (c.c.)'ın emrini tebliğ etmek için gittiğinde ona büyüklerin yönlendirdiği ÇOCUKLAR saldırmış, alay etmiş ve olmadık hakaretler ile taş atmışlardı. O taşlardan biri mübarek efendimizin dişine gelmiş ve dişi kırılmış, kanı akmıştı. İşte o anda Cebrail Aleyhisselam yetişmiş ve "Dile yeri göğe, göğü yere kaldıralım" diye buyurmuş, Allah (c.c.) dostu, Resulü Peygamber Efendimiz ise "Ben, Allah'tan ümit ediyorum ki bunlar Müslüman olmazlarsa da onların soyundan Allah'a kulluk eden ve O'na ibadet eden insanlar geleceklerdir. (İbn Hişam)" diye cevap vermiş ardından şu duayı yapmıştır:
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'