Yargıtay Başkanı'ndan konuk açıklaması

Yargıtay Başkanı Ali Alkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

Yargıtay Başkanı'ndan konuk açıklaması
Yargıtay Başkanı'ndan konuk açıklaması
GİRİŞ 25.08.2014 19:57 GÜNCELLEME 25.08.2014 21:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İşte Alkan’ın açıklamasından satır başları:

"Başkanlar Kurulu geleneklere uygun olarak Barolar Birliği Başkanı’nın da davet edilmesini uygun gördü. Fakat bu karar alınırken sayın cumhurbaşkanının adaylığı ve seçilmesi gündemde değildi. Sayın Cumhurbaşkanı, 'Barolar Birliği Başkanı törene katılırsa kendisinin katılmayacağını” ifade etti. Ben bunu önemsedim ve başkanlar kurlunu toplantıya çağırdım. Başkanlar Kurulu da, davetiyelerin dağıtılmış olası ve ifade özgürlüğü gibi gerekçelerle kararını verdi.

Sayın cumhurbaşkanımızı ziyaretimiz başkanlar kurulu kararıyla ilgili değildir. Ben daha önceden randevu almıştım bugüne gün verilmişti. Bu tarihlerin çakışması tamamen tesadüftür."

"Sayın cumhurbaşkanı muhtemelen katılmayacak çünkü sayın cumhurbaşkanımız daha önce basına yaptığı açıklamada kararlı olduğunu söylemişti. Bizim de aldığımız bir karar var. Takdir kamuoyunun. Bu krizin çıkmasının sebebi Danıştay’daki törende Danıştay başkanı yarım saat konuşmasına rağmen Sayın Feyzioğlu’nun konuşmasının 1 saati aşmasıydı. Biz yarım saatlik bir süre benimsedik. Benim konuşma süremden fazla olmayacak."

YORUMLAR 4
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN YARGITAY BAŞKANINA TEKLİFİM VAR.ADLİ YIL AÇILIŞINDA HUKUK VE ADALET DIŞINDA KONUŞMA YAPILACAKSA TÜM BİRLİKLERİ DAVET EDİN MİLLETİN GAZI İNSİN.. Adli yıl tatilinin ve açılışının yapılıp yapılmayacağını,gerekli olup olmayacağını konuşmayacağım.Yılardır bakıyorum adli yıl açılışında Adalet,Hukuk,Savunma hakları dışında ağırlıklı olarak hükümetler ve siyasi partiler hedef alınmaktadır.Madem adli yıl açılışında adı üstünde net olan adalet dışında konuşma yapılacaksa konuşmacı olarak sadece TBB davet edilmemeli Türk Tabipler Birliği,Türk Müdendis ve Mimarlar Birliği,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği,Türk Kadınlar Birliği,Karadeniz Ekonomik İşbirliği,Uluslarrası Ticaret Birliği,Pancar Kooperatifi Birliği,Okul Aile Birlikleri gibi yüzlerce birlik var.Bunlarıda davet edin hepsi meslekleri ile ilgili olmasada dışındada konuşma yapsınlar herkesin gazı insin.Hemde o kadar fazla davetliniz olurki.stadyumda açılış yaparsınız ev sahibi olarak gözde olursunuz,katılanların çokluğuyla ilgili övünürsünüz.
    Cevapla
  • ÖZCAN AYAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKANIN ORADAKİ SIFATI NEDİR ACABA?. Türkiye Barolar Birliği; tüzel kişiliğe haiz bir mesleki kuruluştur. Baronun görevleri arasında siyaset yapmak yoksa - ki yoktur - baro başkanının çıkıp orada hükümeti eleştirmesi haddi aşmaktır. Bence Türkiye Barolar Birliği derhal kaldırılmalıdır. Hani "pire için yorgan yakılmaz." denir. Bu seferlik yakılmalı bence.
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    GELENEKMİŞ,İFADE ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ,KARAMIŞ,... MIŞ DA MIŞ!. Bu milletten de mi utanmıyorlar acaba? Geleneğiniz de,ifade özgürlüğünüz de,kararlarınız da;tarihin çöp sepetine atılması gereken törenleriniz de... Tam bir ego tatmin müsamereleri,başka da bir şey değil... Bu millet bunları hak etmiyor;ivedilikle bunun bir hal çaresine bakınız lütfen BAŞKAN'ım!
    Cevapla
  • SYBURSA 9 yıl önce Şikayet Et
    ne feyziymiş be. alın da başınıza çalın feyziniziiiiiii
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama