Mehmet Görmez'den Papa'ya sert gönderme

İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Vatikan'a sert bir gönderme yaptı.

Mehmet Görmez'den Papa'ya sert gönderme
Mehmet Görmez'den Papa'ya sert gönderme
GİRİŞ 02.09.2014 14:22 GÜNCELLEME 02.09.2014 14:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni bir düzenlemeyle doğrudan Başbakanlığa bağlanması ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen programla diyanet personeline veda etti.

"İSLAM TARİHİN EN ZOR SÜRECİNDEN GEÇİYOR"

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini vurgulayarak, Batı'daki İslam düşmanlığı ile ilgili konuştu.

Vatikan'a açık çağrı yapan Görmez, "Bugün İslam dininin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hangi güç olduğunu ifade etmeme gerek yok, belli güçler istiyorlar ki İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığı, bir güvenlik ve bir meşruiyet sorununa dönüşsün. Bugün İslam dünyasında oluşturulan uydu hareketler de bunu meydana getirmek, buna zemin hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok daha büyük görevler düşüyor. Güvenlik ve meşruiyet sorunu haline getirme çalışmalarını ve buradan hareketle İslam üretme çalışmalarını hepimiz ibretle izliyoruz. Ama Müslümanlar olarak bir şeyler de yapmıyoruz, yapamıyoruz. Sadece Müslümanlar değil, sadece Müslümanlara ait dini kurumlar değil, başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor." dedi.

Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar 22 caminin saldırıya uğradığına işaret eden Görmez, bu sayının 2013'te 36, 2014'te ise 70'e yükseldiğini vurguladı.

Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğine dikkati çeken Görmez, "Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı'na çok ama çok büyük görevler düşüyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • sezgin vaatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    deşifre. bu açıklamadan sonra imam görünümlü papazın yargıdaki polisteki adamları çoktan tarruza geçmişlerdi diyanet işleri başkanına karşı,kasetler sürerlerdi piyasaya ama bugunlerde kendi dertlerine düştüler,deşifre oldular
    Cevapla
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Abdürrahim Çokgüngör !. Günümüzde ve kıyamete kadar bir din var o da,ALLAHIMIZ(CC)IN katında geçerli olan İSLAM DİNİ dir.Selamlar.
    Cevapla
  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    Papalık vazifesini ihmal ediyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanı Görmez meseleye büyük resimden, küresel açıdan ve ahir zaman perspektifinden bakıp eleştirisini yapıyor. Ahir zaman fitnesi sadece İslam Alemi’ni değil, Hıristiyan Alemi’ni de din ve iman noktasında perişan etti. Dini duygu zayıfladı, kulluk ihmal edildi, hepsinden önemlisi Yaratıcıya olan bağlılık ortadan kalktı. Bunun sorumlusu maddeci felsefe bütün dünyayı manevi buhrana attı. Görmez, bu yıkım karşısında İslam Alemi’ndeki gibi dinde tecdit özellikle Türkiye’de Risale-i Nur hareketinin üstlendiği misyona paralel Hıristiyan Alemi’nde dini bir uyanışın gerekliliğini ima ediyor. Böylece iki dini esasta yapacağı işbirliği tevhidin bütün dünyaya hakimiyetine yol açacak. Görmez’in ifade ettiği Papa’daki gibi malayani haller, din adamlığı ciddiyetiyle bağdaşmıyor. Niçin yaratıldık, dinin amacı nedir, bizi Rabbimize kavuşturacak iman vazifesi ihmal ediliyor.
    Cevapla
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Her yazılı eserin benzeri düzeninde eser yazabilen insan,. Kur'an ın düzenine benzer düzende eser yazamamaktadır ki bu da,Kur'an ın insan dışında ve insandan üstün düzenleyici olduğunun yani,ALLAHIMIZ(CC)IN varlığının,Kur'an ın ALLAHIMIZ(CC)IN kitabı olduğunun,kıyamete kadar geçerli kurtuluş vesilesinin İSLAM DİNİ olduğunun,dolayısıyla önceden indirilmiş olanların din olarak geçerliliğinin kaldırılmış olduğunun kanıtıdır. Bu yüzden;İSLAMİYET dışında bir şey önermek,kötülük değilmidir?
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Haçlılar ve İngiliz Yahudi ittifakı Osmanlıyı ancak Kuran ve Halifeliği elinden alarak mağlup edebilirdi!!. Evet Sultan Abdülhamid Han anılarında şöyle yazıyordu: "BENİM HALİFE ÜNVANIM İNGİLİZLER İÇİN SÜREKLİ BİR ENDİŞE KAYNAĞIYDI. Bazıları kabul etmek istemese de ORTA DOĞUDA İSLAM en büyük yapıştırıcıydı! Milletlerin ortak tarihindeki en büyük dayanak MÜSLÜMANLIK,TI. Ve Sultan Abdülhamit bunu hiç ama hiç bırakmak istemedi! ORTA ASYADAN AFRİKA,YA kadar olan Müslümanların BAYRAĞI İSTANBUL,DA dalgalanıyordu! Her dinin temsilcileri ve temsil edildikleri KOORDİNATLAR varken sadece İSLAM'ın bir merkezi ve temsilcisi yoktu! Yok edilmişti! Bu İNGİLİZ aklının ürünüydü! Bunu ilk görenlerden GLADSTONE 1882'de parlamentoda eline KURAN,I alarak yaptığı konuşmada "BU KİTAP BU TÜRKLER,İN ELİNDE KALDIKÇA İNGİLİZLER HİÇBİR ZAMAN ONLARA HAKİM OLAMAYACAKLARDIR . Yegâne çözüm, bu insanları KURAN,DAN uzaklaştırmaktır, demiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...