Feshane 2. ÇANKIRI Tanıtım Günleri başlıyor

2. Feshane Çankırı Tanıtım Günleri 18-21 Eylül 2014 tarihleri arasında (4) gün süre gerçekleştirilecek.

Feshane 2. ÇANKIRI Tanıtım Günleri başlıyor
Feshane 2. ÇANKIRI Tanıtım Günleri başlıyor
GİRİŞ 16.09.2014 16:02 GÜNCELLEME 16.09.2014 16:02

Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF),  Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile Çankırı Valiliği ve Çankırı Belediyesi tüm Çankırılıları ve Çankırı dostlarını Feshane Çankırı Tanıtım Günlerine davet etti. 

Tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, “Tüm İstanbulluları Feshane Çankırı Tanıtım Günleri’ne bekliyoruz.

Çankırı’yı tanımak isteyen, öz Anadolu kültürünün en saf halini görmek istenler Feshane’ye gelsinler. 1074’te fethinden bu yana düşman ayağı değmemiş bir il olan Çankırı, tarihiyle, Yaran kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle Anadolu’nun saf evladıdır. Bu saf Anadolu kültürünü Feshane’ye taşıyarak tüm Türkiye’ye, hatta dünyaya tanıtmak istedik. Tüm halkımızı Fehsane’ye bekliyoruz” dedi.

Feshane’de 18 Ekim saat 14.00’te resmi açılış yapılacağını belirten Başkan Açıkgöz, “Çok görkemli ve muhteşem bir açılış bekliyoruz. İstanbul’un dört bir tarafını afişlerle donattık. 3 adet gezici otobüsümüz mahalle mahalle gezerek tüm İstanbulluları Feshane’ye davet ediyor.

İstanbul’da faaliyet gösteren Çankırı Vakfımızla, toplam sayıları 131 olan ilçe-belde ve köy dernekleriyle tüm organizasyonlarımızı yaptık. Feshane’de Çankırı Valiliği, Çankırı İl-ilçe ve Belde belediyeleri ile Çankırılı esnaf ve şirketlerin de stantları olacak. Bu stantlar Çankırı kültürünü en iyi şekilde yansıtmak için birbirleriyle yarışıyorlar. Organizasyon heyeti olarak Ahi Yaren ekibi gösterilerimiz sürekli olacak. 

Ayrıca Çankırı’dan yetişmiş sanatçılarımızdan olan Turgay Başyayla, TRT. Ses Sanatçıları Zehra Ganioğlu, Neşe Dilekçioğlu ve Sami Yalçın konserleri olacak. Özel sektör temsilcilerimizin açmış olduğu stantlarda da başta kaya tuzu olmak üzere bir çok yöresel ürünü bulmak mümkün olacak. 4 gün boyunca unutulmaz bir Feshane Çankırı Tanıtım Günleri yaşayacağız. Çankırı’yı, Çankırılıyı tanımak için iyi bir fırsat oluşturduk. Tüm İstanbulluları, Çankırılıları, Çankırı dostlarını Feshane’ye bekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal da yaptığı açıklamada, “Bu organizasyon için onlarca toplantı yaptık. İstanbul’da faaliyet gösteren 131 Çankırılı dernek bulunuyor. Hiçbir şeyin eksik olmaması için tüm sivil toplum kuruluşlarımız tüm imkanlarını seferber ederek çalıştılar. Feshane’de etkinlik yapan sadece 20-25 il bulunuyor. Zamanlama olarak güzel bir tarih seçtik. Bir önceki etkinlikte 200 bin olan ziyaretçi sayısını 250 hatta 350 bine çıkarılmayı hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi komşusunu da alıp Feshaneye getirmesini bekliyoruz. Artık buluşma zamanı geldi. Şimdi Çankırı Zamanı diyoruz. Ve tüm İstanbulluları Feshane’ye davet ediyoruz.” dedi. 

18 Eylül 2014, saat 14;00’te Feshane’de kurdele kesimiyle yapılacak açılışa Başbakan Yardımcımız Sn.Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Bakanlarımız, İstanbul Valimiz Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr.Kadir Topbaş, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Tokat Valisi Sn. Cevdet Can, İstanbul ve Çankırı Milletvekilleri ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı ilçe kaymakamları-belediye başkanları, stk temsilcileri ve binlerce davetli katılacak.

4 gün sürecek etkinlikler çerçevesinde ilçe belediyelerinin organizasyonu ile KUZKA yatırım zirvesi ve paneller de düzenlenecek. 

Bu organizasyonu takip etmek ve haber yapmak üzere siz değerli basın mensuplarımızı 18 Eylül 2014 tarihinden itibaren Feshane’ye 2. ÇANKIRI TANITIM GÜNLERİ’ne bekliyor, selam ve saygılar sunuyoruz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar