Samsun Valisi hem ağladı hem ağlattı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un onuruna verilen veda kokteylinde kürsüde konuşan Vali Hüseyin Aksoy gözyaşlarına hakim olamadı.

Samsun Valisi hem ağladı hem ağlattı
Samsun Valisi hem ağladı hem ağlattı
GİRİŞ 19.09.2014 21:34 GÜNCELLEME 19.09.2014 21:34

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, valiler kararnamesi ile Samsun’dan Diyarbakır’a atanan Vali Hüseyin Aksoy için Fevzi’nin Yeri Restaurant’ta veda kokteyli düzenledi.

Düzenlenen kokteyle AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hacı Demirezen, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg.Kur.Kd.Alb. Mehmet Zeki Bodur, Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

"BİRÇOK VALİ İLE ÇALIŞTIM AMA EN ÇOK HÜSEYİN AKSOY BENDE DERİNDEN İZLER BIRAKTI"

Her veda ve uğurlanışın buruk bir hadise olduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu salon içerisinde olan herkesin bende dahil yüreğimizin böyle avuçlar içerisine alıp sıkılırcasına bir duygu içersinde olduğumuzu düşünüyorum. Ben valimiz ile 4.5 yıla yakın bir zamandır sizler gibi yakın çalışıyorum. Hepimizin bir şekilde ilimizi yöneten valisiyle yakın teması olmuştur. Ama bir belediye başkanı olarak benim hemen hemen hepinizden daha fazla oldu. Günlük işleyişin bütün ayrıntılarını beraber istişare etmek, beraber konuşmak zorunda olduğumuz, sabahın erken saatlerinden gecenin geç saatlerine kadar birlikte olmak durumunda olduğumuz anlar olmuştur. 1990 yılında ben Van’a Karayolları Bölge Müdürü olduğun günden bu yana 30’a yakın vali ile çalıştım. Son 15 yılda belediye başkanlığı yaptığım Samsun’da gelmiş geçmiş valilerimle et ve tırnak gibi el ele şehrimizin menfaatlerini, çıkarlarını görüşmek zorunda kaldığımız süreçler oldu. Bütün bu süreçlerin içersinde en çok etkilendiğim, bende derinden izler bırakacağını söylemek istediğim süreç Valimiz Hüseyin Aksoy’la beraber olduğum bu 4.5 yıl oldu. Devlet idaresi, kamu idaresi zaman zaman insanca bazı duygularımızı yutkunup içimize atma zorunda kaldığımız, ağırlıklı olarak öyle davranmaz zorunda olduğumuz anları içerir. Ama bugün burada birazdan ‘insan Hüseyin Aksoy’ insanca bütün duyguları ile hitap edecek” dedi.

"VALİMİZİN GİTMEMESİ İÇİN ANKARA’YA GİTTİK"

Vali Aksoy’un Samsun’dan gitmemesi için Ankara’da girişimleri olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “Kendilerinin Samsun’dan ayrılmaya yönelik bir kararname hazırlığı içerisinde olduğunu öğrendiğimizde AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş ile birlikte Ankara’ya gittik. ‘Olmaz, bu çok yanlış bir iş’ dedik. Dediler ki, ‘bizim ona ihtiyacımız Samsun’dan daha fazla var. Diyarbakır gibi bizim ülkemizin çok hassas bir noktasında bizim Türkiye genelinde kendi kişiliği çakışmış, kendi kişiliği ile özdeşleşmiş bir Diyarbakır yönetimine ihtiyaç duyuyoruz. Onu da Hüseyin Aksoy’un kişiliğinde görüyoruz’ dediler. ‘Samsun ile ilgili bir sorun olursa, yine biz buradayız çözmeye çalışırız. Ne olur bize Diyarbakır’ın bundan sonraki çözümüyle ilgili Hüseyin Aksoy beyin yönetimine ihtiyacımız olduğunu anlayışla karşılayın’ dediler. Bu söylendiğinde başka söyleyecek bir şey bulamadık. Ülkemizin bu kadar önemli bir coğrafyasında, önemli bir ilinde hele hele son günlerde tanık olduğumuz ve duyduğumuz binbir türlü entrikanın ve karmaşık işin hakim olduğu ortamda sayın valimizin kişiliğinin, devletin o pırıl pırıl çizgisini etkili bir şekilde uygulamasına devletimizin ihtiyaç duymasından sonra bizim söyleyeceğimiz bir şey daha kalmadı” diye konuştu.

Karşılıklı sevgi ve saygı içersinde idareciliğe önem verdiğinin altını çizen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Samsun Valiliği'ne 4 Haziran 2010 tarihinde başladım ve o tarihten itibaren de burada görevimi en iyi şekilde yapabilmenin gayreti içersinde oldum. Gerek bakanlarımız, milletvekillerimiz ile gerek başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere yerel yönetimlerimiz ile gerek sivil toplum örgütlerimiz ile odalarımız ile uyum içerisinde ve karşılıklı sevgi, saygı içersinde çalışmalarımızı yapmaya gayret ettik. Özellikle benim idarecilik yaşamımdaki en önemli değerlerimden birisi de karşılıklı sevgi saygı içersinde idarecilik yapmaktır. Bu anlamda Samsun’da bunu hayata geçirebilmek için kurumlarımız arasında ilişkileri en iyi noktaya taşıyabilmemiz için de özel gayretlerim oldu” şeklinde konuştu.

YERİ GELDİ ÇOCUĞUMUZU İHMAL ETTİK

4.5 yıl içersinde kendisiyle çalışan herkese teşekkür eden Vali Aksoy, en önemli teşekkürü eşi Hülya Aksoy’a yaptı. Vali Aksoy, “Gerek bana vermiş olduğu destek için gerekse Türkiye’de örnek oluşturabilecek bir kadın sağlığı projesinde koordinatörlük yaparak rekor sayılabilecek kadına ulaşarak meme kanseri konusunda kadınlarımızı bilgilendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Zaman zaman evimizi ihmal ettik. Zaman zaman çocuğumuzu ihmal ettik. Kendi kendimize sorguladığımızda 'evimizi ve çocuğumuzu ihmal etmemeliyiz' dememize rağmen zannediyorum görev anlayışımız, hizmet anlayışımız bizi hep buna doğru sürükledi. Bu anlayışı için de eşime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"