Musul'da rehin alınan 49 Türk serbest

Başbakan Davutoğlu, IŞİD'in rehin aldığı 49 personelin saat 5:00 itibariyle Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

GİRİŞ 20.09.2014 07:20 GÜNCELLEME 20.09.2014 09:28
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu,Yalçın Akdoğan ve Taner Yıldız'la birlikte yaptığı açıklamada IŞİD'in elinde alıkonulan Türk vatandaşlarına ilişkin, "Bu gece sabaha karşı vatandaşlarımızı aldık ve ülkemize getirdik" dedi.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı"

Davutoğlu ayrıca, 'Ben de biraz sonra Bakü'den ayrılarak, vatandaşlarımızla, başta başkonsolosumuz olmak üzere bütün kardeşlerimizle kucaklaşmak üzere ülkemize döneceğim. Şu anda rehinelerimiz sınırdan girdiler, Urfa'ya doğru hareket halindeler. Ben de buradan doğrudan Urfa'ya gideceğim, rehinelerimizle buluşacağım" dedi.

YORUMLAR 16
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    yav siz nasil insansiniz?. ama poker ama rus salatasi, sanane? Kacirilan vatandaslarimiz burnu bile kanamadan guzel bir operasyonla getirildimi? getirildi..Sukretmeyi ogrenin yahu..Cok sukur Rabbim emegi gecen herkezin yar ve yardimcisi olsun..Allah Razi olsun hepinizden..
    Cevapla
  • ugur yal 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilinmeyenli denklem oldu bu :). Operasyon var, ama fidye yok, çatışma yok. Ne yaptı bunlar poker mi oynadı?
    Cevapla
  • vedat bakirel 9 yıl önce Şikayet Et
    ömer deniz. rehineler kurtarılmadan önce hükümeti suçluyordunuz,49 personel kurtarıldı şimdide onları hainliklemi suçluyorsunuz?o vatandaşlar Allah göstermesin orda öldürülmüş olsalardı eminimki bugün onlara şehitlerimiz diye övgüler yazıp hükümete yüklenmeye devam edecektiniz...hem merak ettiğim o bilgilerin belgelere dayalımı?varsa belgen paylaş,yada gerekli yerlere şikayette bulun ,yoksa eğer belgen iftira atmayı bırakın,müslümana yakışmaz...tabi müslümansanız'!
    Cevapla
  • ömer deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    SAVAŞ SUÇLUSU. Bu 49 kişi İŞİD in Türkiye ile ticaretini, lojistik desteği ve elemanlarının geçişini koordine ediyordu. ABD müdahalesinden kaçıp geldiler, bunlar mutlaka uluslar arası mahkemeye çıkarılmalı, çünkü savaş suçlusu. TR deki STK lar da yerel mahkemelerde dava açmalı bunlara.
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    HAMD OLSUN !!. sizin gibi değerli bir başbakan , cumhurbaşkanı olduğu için rabbimize hamd olsun !! mit çalışanlarına be başındaki hakan fidan a da helal olsun !! bizi gururlandıran herkesten allah razı olsun !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı