Bir liranın altında ekmek satanlara ceza

Yargıtay tarafından alınan karar doğrultusunda belirlenen ekmek fiyatlarının altında satış yapan fırınlara tazminat cezası uygulanacak.

Bir liranın altında ekmek satanlara ceza
Bir liranın altında ekmek satanlara ceza
GİRİŞ 21.09.2014 16:18 GÜNCELLEME 21.09.2014 16:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, örneğin Bursa’da 1 lira olarak belirlenen ekmek fiyatının altında ekmek satılamayacağına dikkat çekti.

"YARGITAY ONAYLADI"

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, “Bir buçuk ay öncesinde ekmek üreticileri federasyonumuzun ve başkanlığımızın Çankırı Şube Başkanlığı tarafından Çankırı Ticaret Mahkemesi’ndeki açmış olduğumuz haksız rekabete karşı davadan dolayı, Yargıtay bir karar onayladı.

"ARTIK HAKSIZ REKABET OLMAYACAK"

Artık Türkiye’de, fırıncılık mesleğinde haksız rekabet olmayacak ve bunun uygulaması olarak da federasyonumuzun avukatları, hukuk müşavirliği, oda başkanlıkları ve şube başkanlarımız olarak 81 ilimizde bütün fırıncılarımıza tebliğ etmek için konferanslar ve seminerler yapıyoruz" dedi.

"50 KURUŞA KİMSE EKMEK SATAMAYACAK"

Kavuncu, Yargıtay’ın onaylamış olduğu haksız rekabetten dolayı bunun uygulamasını gerçekleştireceğiz. Bundan sonra fırıncılık mesleğinde 50 kuruşa hiç kimse ekmek satamayacak, çünkü mahkeme tarafından ekmek maliyet fiyatı hesaplanmış bulunuyor.

Şu anda Türkiye’deki ilk olarak Çankırı’da açmış olduğumuz ilk davayla birlikte Türkiye’nin en küçük ili ve buradaki ekmek maliyet fiyatı, çalışanların ücretleri, kullanılan malzemeleri her şeyi hesaplandıktan sonra 80 kuruşa mal olduğuna karar verilmiştir. 

Uymayanlar hakkında resmi yasal süreç başlayacak, bununla ilgili de tazminat davaları, disiplin cezaları hatta fırınların kapatılmasına kadar ceza uygulanabilir” ifadelerini kullandı.

"BURSA'DA EKMEK 1 LİRA"

Bursa’da ekmeğin maliyetinin 1 lira olduğuna dikkat çeken Kavuncu, Türkiye’de sabit bir fiyat bulunamıyor, Ankara’da 250 gram ekmek 75 kuruş, Bursa’da ise ekmeğin maliyet fiyatı 1 lira. Umuyoruz ki mahkemenin vermiş olduğu bu kararla bütün fırıncılarımız birlik ve beraberlikle haksız rekabeti durdurmuş olacaklar.

Fırınlarımızın içerisinde belediyelerimiz, gıda kontrolcülerimiz, tarım il müdürlüklerimiz, federasyonlarımız, oda başkanlıklarımız, fırıncıların denetimi için de bu yasa çıktıktan sonra halen daha yasaya uymayan esnaf hakkında resmi yasal süreç başlatacak. 1 lira ekmek için yüksek bir rakam değil" diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU OLAN . Bazı fırınlar ,başka fırınların pahalıya sattığı ekmeği,ucuza satıyorsa demek DEVLETİN belirdiği fiat PAHALI. Fırın kurtarmasa ekmeği niye pahalı satsın ki,ben arada fark varmı diye ucuzundanda,pahalısında aldım baktım,bir fark yok. hatta gramaj eksikliği varmı diye tarttırdım bile.
    Cevapla
  • onur ata 9 yıl önce Şikayet Et
    yargıtay yanlış üzerine yanlış yapıyor. ekmek te narh uygulaması vardır narh tüketiciyi korumak için uygulanan tavan fiyattır.onun üzerinde satamazsın ama altında satman için hiç bir engel yok rekabet kanuna dayandırmış 80 kuruşluk maliyet en kötü şartlardaki maliyettir siz makina ile matador fırınında bunu çok rahat 45 kuruşa çekebilirsiniz tüm maliyetleri koyarak.bu serbest piyasa ekonomisine direkt olarak müdehaledir.
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    BU NASIL BİR YARGITAY ? ? ?. Türk yargısı felaket durumda ! ! ! Hem halktan kopmuş hem siyasi yönetimden kopmuş hemde devletten kopmuş ! ! ! ! ! ! ! ! Adeta kendi başına buyruk kimin yargısı belli olmayan bir yargı yapısıyla karşı karşıyayız ! ! ! Merak ettiğim ise yöneticilerimiz hala yargıyı düzeltmek ve değiştirmek için neden hiç birşey yapmadıkları ! ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu