Polisi şehit edenlerden biri 15 yaşında

Bingöl'de 3 polisin şehit olduğu saldırı sonrasında polisle girdikleri çatışmada öldürülen PKK'lıların kimlikleri belli oldu.

Polisi şehit edenlerden biri 15 yaşında
Polisi şehit edenlerden biri 15 yaşında
GİRİŞ 10.10.2014 22:22 GÜNCELLEME 10.10.2014 22:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik düzenlenen ve 2 polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçarken güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 4 PKK'lının kimlikleri belirlendi. Saldırganlardan Emin Ekinci'nin 15 yaşında olduğu ve bu yılın Mart ayında örgüte katıldığı belirtildi. 

Bingöl'de dün akşam PKK'lıların düzenlediği Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve polis memuru Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçarken güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 4 kişinin cesetleri otopsi yapılmak üzere Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna getirilip otopsi yapıldı. Güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen saldırganların kimlikleri de belirlendi. Bu kişilerin Bingöl'ün Karlıova İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan 46 yaşındaki Ali Bozan, Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki 'Bahoz' kod adlı Ramazan Özmaskan ile Muş nüfusuna kayıtlı 15 yaşındaki 'Kendal' kod adlı Emin Ekinci ve 'Ciya' kod adlı Şahabettin Naş, olduğu belirtildi. 

15 yaşındaki Emin Ekinci'nin bu yılın mart ayında örgüte katıldığı tespit edildi. Öldürülen Ali Bozan'ın ise Karlıova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaptığı ve kırsal kesimden gelen 3 PKK'lıya yardım ettiği kaydedildi. Polis kayıtlarında Ali Bozan'ın daha önce PKK'ya yardım ve yataklıktan çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yadigar 9 yıl önce Şikayet Et
    Devletin içi Hain dolu.. Özellikle doğuda devletin kurumlarında kamu görevi yapan öğretmenler, doktorlar, işçiler vs. içerisinde PKK'lı binlerce insan var. Yetkililere duyurulur.
    Cevapla
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    BİLİRİM O 15 YAŞINDAKİLERİ. seneler önce askerliğimi doğuda,hudud taburunda yaptım... bildiğim doğu tarafında birçok çocuğun kimliğinin doğduktan sonra çıkarıldığı,ve hatta doğan çocuğun yakın zamanda ölen kardeşi varsa ,ölümün bildirilmeyip,ölenin kimliğinin doğana verildiğidir. yani nufus ve doğum kayıtlarına pek güvenilmez doğuda,ve hele hele doğunun ücra köylerinde. 15 yaşında denen kişiye kemik testi yapılıp,sahiden 15 yaşında mı,yoksa daha mı büyük tespit edilmelidir. bir de şunu belirteyim,gerek iklim ve gerek o yörelerin yaşam şartlarından ,bizim büyük şehirlerimizde yaşayan çocuklara nazaran ,doğulu çocuklar,yaşlarından büyük göstermektedirler,yani halk terimiyle GENÇ İRİSİ dirler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı