Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zaoralek'in Irak ziyareti

IKBY Başkanı Barzani, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zaoralek ile görüştü

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zaoralek'in Irak ziyareti
Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Zaoralek'in Irak ziyareti
GİRİŞ 28.11.2014 11:33 GÜNCELLEME 28.11.2014 11:33

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek'i kabul etti.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Zaoralek, görüşmede, ülkesinin Peşmerge güçleriyle Irak ordusuna silah ve eğitim desteği dahil her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti.

Zaoralek, sığınmacılara yardım konusunda Çek Cumhuriyeti'nin üzerine düşeni yapacağını ayrıca Erbil'deki temsilcilik ve uyum ofisini, konsolosluğa dönüştürme kararı aldıklarını belirtti.

Mesut Barzani de Çek Cumhuriyeti'nin, Erbil'de konsolosluk açacağı haberinin kendilerini mutlu ettiğini, bu adımın iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine hizmet edeceği değerlendirmesinde bulundu.

İki devletin (Suriye ve Irak) silahlarını ve imkanlarını ele geçiren bir terörist örgütle savaştıklarını vurgulayan Barzani, şunları kaydetti:

"Bu örgüt, yabancı teröristlerden oluşan bir ordu kurdu. Dünyanın dört bir tarafından ve her ülkeden bu örgüte katılan teröristler, Kürdistan bölgesine saldırıyor."

Kendilerine yardımcı olan dost ülkere teşekkür eden Barzani, Peşmergenin, ülkesini savunarak sığınmacılar ile dini ve etkin unsurları da koruduğunu ifade etti.

Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek, Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Başbakan Haydar el-İbadi, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ve IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya geldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı