New York'ta siyahinin ölümüne neden olan polise takipsizlik kararı

Siyahi Amerikalıyı öldüren polise takipsizlik kararı verilmesi üzerine New York'ta geniş çaplı gösteriler için duyurular yapılıyor

New York'ta siyahinin ölümüne neden olan polise takipsizlik kararı
New York'ta siyahinin ölümüne neden olan polise takipsizlik kararı
GİRİŞ 03.12.2014 23:57 GÜNCELLEME 03.12.2014 23:57

New York'ta gözaltı işlemi sırasında boğazını sıktığı siyahi Amerikalı Eric Garner'ın ölmesine neden olduğu iddia edilen polis için takipsizlik kararı verilmesinin ardından New York genelinde protesto gösterileri organize ediliyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio gösterilerin barışçıl geçmesini istedi.

Jurinin takipsizlik kararının ardından siyahi haklarını savunan sivil toplum kuruluşları, sosyal medya aracılığıyla kentin birçok noktasında protesto gösterileri organize ediyor.

New York Belediye Başkanı de Blasio, yaptığı yazılı açıklamada, karara karşı tepki göstermenin bireysel hak ve özgürlük olduğunu olduğunu kaydederek, "Jürinin kararı nedeniyle mutsuz olanların, tepkilerini barışçıl ve yapıcı bir şekilde göstereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

De Blasio, şeffaflık ve hesap verebilirliği artırmak için polis memurlarına vücut kamerası takılması için pilot uygulama başlattıklarını da dile getirerek, polis memuru Daniel Pantaleo için ceza davası açılmamasına karşın New York Polis Teşkilatı'nın idari soruşturmasının sürdüğünü vurguladı.

"Kimseye zarar vermek istemedim"-

Hakkında ceza davası açılmayacak olan ancak olaydan sonra açığa alınan Polis Memuru Daniel Pantaleo da yaptığı yazılı açıklamada, "kimseye zarar vermek istemediğini" öne sürdü.

Eric Garner'ın ölümü nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Pantaleo, Garner'ın ailesinin, taziyelerini kabul etmesini istedi.

New York'un Staten Island bölgesinde 17 Temmuz'da meydana gelen olayda, 6 çocuk babası 43 yaşındaki siyahi Amerikalı Garner, kaçak sigara sattığı gerekçesiyle gözaltına alınmaya çalışılmış, bir grup polis tarafından boğazı sıkılarak yere yatırılan Garner, hayatını kaybetmişti.

Amatör video kaydındaki görüntülerde astım hastası Garner'ın, boğazını sıkarak kelepçe takıp gözaltına almaya çalışan polislere ölümünden hemen önce, nefes alamadığını söylediği yer almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı