Urla'da RES için ağaç kesildiği iddiası

Urla ilçesi Ovacık mahallesinde kurulması planlanan RES için ağaç kesilmesine köylüler tepki gösterdi

Urla'da RES için ağaç kesildiği iddiası
Urla'da RES için ağaç kesildiği iddiası
GİRİŞ 07.12.2014 17:17 GÜNCELLEME 07.12.2014 17:17

Urla'da kurulması planlanan rüzgar enerji santrali (RES) için ağaç kesildiğini ileri süren köylüler, bu duruma tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Ovacık Mahallesi'nde kurulması planlanan RES için bölgede ormanlık alanda ağaç kesimi yapıldığı bilgisini alan köylüler, durumu daha önce RES'e karşı eylem yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Urla Şubesi yetkilileriyle paylaşarak bölgeye gitti.

Alanda ağaç kesimi yapıldığını gören köylüler ve dernek üyeleri, kurulması planlanan RES'in malzemeleri için 6 metre genişliğinde yol açılması talimatı aldıklarını ve bu nedenle ağaçları kestiklerini söyledikleri ileri sürülen işçilere engel olmak istedi.

RES'in kurulmasına karşı açtıkları davada, mahkemenin yürütmenin durdurması yönünde kararı bulunduğunu belirten dernek üyeleri ve işçiler arasında tartışmalar yaşanınca, olay yerine jandarma ekipleri geldi.

Ağaç kesiminin durdurulmasının ve işçilerin bölgeden ayrılmasının ardından köylüler de dağıldı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan ADD Urla Şubesi Başkanı Ali Yanar, RES'le ilgili mahkemenin "yürütmeyi durdurma" kararı bulunduğunu, buna rağmen ağaç kıyımı yapılmak istendiğini savundu. Yeni olumsuzluklarla karşılaşmamak adına köylülerin bölgede dönüşümlü nöbet tutacakları ifade eden Yanar, RES'in köyün verimli toprakları yerine, ağaç kıyımı da yapılmayacak başka bir yere kurulmasından yana olduklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki