Karabük'te restore edilen 130 yıllık han hizmete açıldı

Törende, hanın girişinde bulunan Osmanlı Türkçesi ile yazılı kitabe, Kaymakam Özdemir tarafından okundu

Karabük'te restore edilen 130 yıllık han hizmete açıldı
Karabük'te restore edilen 130 yıllık han hizmete açıldı
GİRİŞ 10.12.2014 18:47 GÜNCELLEME 10.12.2014 18:47

Eflani ilçe merkezinde 1884 yılında yapılan ve bir süre kullanıldıktan sonra atıl kalan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından restore edilen Taşhan, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Belediye sosyal tesisleri olarak kullanılacak han için belediyeye ait bir düğün salonunda yapılan açılış törenine, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende, hanın girişinde bulunan ve hanla birlikte restore edilen Osmanlı Türkçesi ile yazılı kitabe, Kaymakam Özdemir tarafından okundu.

Validen Osmanlı Türkçesine destek-

Törende konuşma yapan Vali Alimoğlu, hanın Osmanlı Türkçesi ile yazılı kitabesinin çok güzel olduğunu söyledi.

Hanın 130 yıl önce yapıldığını, bir şeyin iyi ve güzel yapıldığında eskimediğini ifade eden Alimoğlu, "Bu bizim ihmalimizden yıkılmış. Sağolsun belediye başkanı bu işe kadirşinaslık göstererek yeniden canlandırmış. Kitabe çok güzel. Bugünlerde malum tartılışıyor. Dedelerimizin dilini anlayabilir miyiz, anlayamaz mıyız? Anlasak bir zararı olur mu diye. Kaymakam Bey okuyunca hepiniz anladınız. Ne demek istediğini anladınız. Bunların boş insanlar olmadığını anladınız. Bizim yeniden lisan gibi onun esaslarını, kültürünü, dilini ne lazımsa doğru öğrenme yönünden gayret göstermemiz gerektiğini anlıyoruz. Bu da zor bir şey değil. Bir şeyi öğrenmenin yolu önce lüzumuna inanmak ve sonra da bir bilene sormak, öğrenmek" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Taşhan, kurdelesi katılımcılar tarafından kesilerek hizmete açıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki