İtalya açıklarında batan Türk yük gemisi

Şirketin Genel Müdürü Bahşi: - "Ölen ikinci kişinin, kaptanımız Kamil Murat Kantoğlu olduğu teşhis edildi"

İtalya açıklarında batan Türk yük gemisi
İtalya açıklarında batan Türk yük gemisi
GİRİŞ 29.12.2014 15:17 GÜNCELLEME 29.12.2014 15:17

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında dün Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan "Gökbel" isimli Türk yük gemisinin bağlı olduğu Ömer Çetinkaya Denizcilik ve Transport Şirketi Genel Müdürü Remzi Bahşi, kazada hayatını kaybeden ikinci kişinin, kaptan Kamil Murat Kantoğlu olduğunu söyledi.

Bahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Emrah Karataş'ın cesedinin teşhis edilmesinin ardından ölen ikinci kişinin de kimliğinin belirlendiğini kaydetti. Bu kişinin kaptan Kamil Murat Kantoğlu olduğunu bildiren Bahşi, ikinci kaptan Melih Erek, ikinci çarkçı Yiğit Küçükbıyık, usta gemici Zeynel Üstün ve aşçı Bayram Aslan'ın halen bulunamadığını ifade etti.

Bahşi, üçüncü kaptan Osman Sabuncu, çarkçıbaşı Muhamet Ali Gündüz, gemiciler İbrahim Ethem Kibar ve Hasan Tiryaki ile yağcı Mustafa Burak'ın da kurtulduğunu öğrendiklerini ifade ederek, "4 kişi ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Oradaki başkonsolosumuz dünden beri limanda bulunuyor. Şu anda yoğun bir şekilde devletimiz ve bizim adımıza gerekli çalışmaları yapıyor" diye konuştu.

"Personel hafta içi ülkeye gelecek"

Diğer kayıpların da bulunmasını umut ettiklerini belirten Bahşi, şöyle devam etti:

"Oradaki yasal süreç devam ediyor. Cenazelerin Türkiye'ye gelmesi için bu sürecin tamamlanması lazım. Konu bizden çıktığı için olay devletimiz ile İtalyan makamları arasındaki yasal prosedüre dönmüş durumda. Oradaki ilgili yazışmaların bitmesi lazım. Tüm personelin ifadeleri alınacak. Bize çarpan geminin kaptanı tutuklandı. Ayrıca onların personeli ile ilgili tutanaklar tutulacak, raporlar hazırlanacak ve kurtulan personelimiz bu hafta içinde ülkeye gelecek."

İsmail Çetinkaya

Şirket sahibi Ömer Çetinkaya'nın kardeşi İsmail Çetinkaya ise İtalya Ravenna Limanı'nda yükünü boşalttıktan sonra buradan ayrılmak isteyen ve 12,7 deniz mili hızına ulaşan Belize bayraklı geminin, 9 knot rüzgar ve sis altında, 4,1 deniz mili hızındaki gemilerine çarptığını kaydederek, şunları söyledi:

"Ağır sis altında göz gözü görmüyor. Derya gibi denizde 2 gemi birbirini buluyor. Diğer geminin en güçlü bölgesi olan burnuyla bizim gemimizin en zayıf bölgesine vuruyor ve gemimiz 20 dakika içinde batıyor. Kaptanımız bütün mürettebatı can havliyle güverteye çıkartıyor, güverteden filikalara atladıklarını biliyoruz ondan sonrasını bilmiyoruz. Saatler sonra gelen bilgiye göre önce bir vefat sonra saatler sonra akşama doğru ikinci vefat. 4 kişi kayıp, 5 kişi de kurtarıldı."

Kurtarma çalışmalarının da güçlükle yürütüldüğünü aktaran İsmail Çetinkaya, "Allah yardım etsin. Herkesten dua bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çetinkaya, "Kazada kusur kimdeydi?" sorusu üzerine ise geminin kötü hava koşullarında limana çağrılmasına anlam veremediklerini söyledi.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında dün Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5'i de kurtarılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?