Kayıp komutan için bordo bereli operasyonu

IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edilen Astsubay için 3 helikopter dolusu bordo berelinin sınırın öte tarafına indirme yaptığı öne sürüldü.

Kayıp komutan için bordo bereli operasyonu
Kayıp komutan için bordo bereli operasyonu
GİRİŞ 04.01.2015 13:01 GÜNCELLEME 04.01.2015 13:03
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Kilis’e bağlı Yavuzlu Köyü kırsalında önceki gün Öncü Karakolu’na bağlı askerler, hudut hattını kontrol ederken sınırdaki mayınlı bölge çevresinde bir grup kaçakçı tespit etti. Askeri birlik kaçakçıları takibe alırken, birliğin komutanı olarak görev yaptığı öğrenilen bir astsubay, atıl durumdaki doğalgaz boru hattı vanası yakınlarında kaçakçı grubun peşinden sınırın Suriye tarafına geçti.

ÜÇ HELİKOPTERLE OPERASYON

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; Sınır ötesine geçen astsubay geri dönmeyince, kaçırıldığı anlaşıldı ve bölgede alarma geçildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilerden, sınırı geçen ve mermisi biten astsubay başçavuşun kaçakçılar tarafından rehin alındığı öğrenildi. İddiaya göre bu bilgi üzerine Genelkurmay Başkanlığı ve 2. Ordu Komutanlığı’nda yapılan değerlendirmelerden sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilere operasyon için hazırlık emri verildi.

3 HELİKOPTERLE İNDİRME YAPILDI

Bordo bereliler operasyon için hazırlık yaparken bölgeye İnsansız Hava Araçları (İHA) yönlendirildi. Harekât merkezinde insansız hava araçlarından gönderilen görüntüleri izleyen Orgeneral Adem Hudidi, kaçakçıların Türkiye sınırına yakın bir yerde mola vermesi üzerine operasyonun düğmesine bastı. Emirle bordo bereliler, 3 helikopterle düzenledikleri nokta operasyonla kaçakçıların elindeki astsubayı kurtarmak için indirme yaptı. Kaçakçılar ile bordo bereliler arasında çatışma yaşanmadığı belirtilirken astsubayın akıbetiyle ilgili resmi makamlar açıklama yapmadı.

TÜMGENERAL AKYÜREK: KONUYLA İLGİLİ BİLGİYİ GENELKURMAY VERİR

Habertürk’ün ulaştığı, Kilis’teki askeri birliklerin bağlı olduğu Malatya 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, “Kilis’teki kaçırma olayını sizden (Habertürk Gazetesi) öğrendik. Biz bilgi veremiyoruz, Genelkurmay Başkanlığı Basın Yayın Birimi’yle irtibata geçin” dedi. “Başçavuş, operasyon yapılarak kurtarıldı” sözü üzerineyse “Şu an kaçırma olayı yok. Sizden öğrendik, araştırıyoruz. Genelkurmay Başkanlığı’nı arayın. Açıklama yapılacaksa Genelkurmay Başkanlığı yapar” diye konuştu.

YORUMLAR 24
  • 55 samsunlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da bize nolmus yaaaa....
    Cevapla
  • mert 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu işidin şeytani sistemin kendi adamlarının kurduğunu ,sağır sultanlar bile duydu...hepsi avrupalı paralı asker bunlar islamla felan alakası yok ki .....
    Cevapla
  • Celal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir asker durup dururken sınırı geçmez var bir iş
    Cevapla
  • kahraman 9 yıl önce Şikayet Et
    strajedi
    Cevapla
  • kale 9 yıl önce Şikayet Et
    Kod Adı astsubay. Sınır ötesi sözde kaçakçılara karşı bir operasyon düzenlenmiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!