Tacikistan cemaatin okullarını kapatıyor

Tacikistan, cemaatin okullarına kilit vurmaya hazırlanıyor. Eğitim Bakanlığı yetkilisi Rahimjon Saidov, sürenin uzatılmayacağını açıkladı.

Tacikistan cemaatin okullarını kapatıyor
Tacikistan cemaatin okullarını kapatıyor
GİRİŞ 07.01.2015 06:20 GÜNCELLEME 07.01.2015 06:29
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tacikistan’da Cemaate ait Şelale Eğitim Kurumlarına bağlı okulların lisanslarının incelemeye alındığı öğrenildi.

Eğitim Bakanlığı Basın Sözcüsü Ehson Huşvahtov, Gülen hareketine ait okulların lisansına ilişkin değerlendirmenin devam ettiğini söyledi.

ANLAŞMA BU YIL BİTİYOR

Yerel basının haberlerine göre, Ozodi radyosuna açıklama yapan Tacikistan Eğitim Bakanlığı yetkilisi Rahimjon Saidov da Gülen hareketinin okullarıyla yapılan anlaşmanın uzatılmayacağını kaydetti. Saidov, Şelale Eğitim Kurumlarıyla anlaşma süresinin 2015’e kadar olduğunu ve bundan sonra uzatılmayacağını vurguladı.

MİSYONLARI BELLİ DEĞİL

“Ülkedeki cemaat okullarının misyonu belli değil” diyen Saidov, “Eğer bakanlığımız bu okulların insani amaçları olmadığına karar verirse okullara çalışma lisansı verilmeyecek” diye konuşmuştu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 10
  • gül 9 yıl önce Şikayet Et
    Bravo sizlere bir türk okulunun kapatılması sizi mutlu ediyor.Ama hepiniz o okulların elmas kadar değerli olduğunu biliyorsunuz .
    Cevapla
  • Real Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Cok mu büyük sorun? Okulu tacik vatandasi birinin üstüne yaparsin olur biter. Cogu ülkede bu politikayi izliyorlar zaten. Minareyi calan kilifini diker misali
    Cevapla
  • ali veli 9 yıl önce Şikayet Et
    ne yani tacikistan kapatoyor diye göbek mi atacağız..onların yerine daha iyi güzel insanların okul açmalarına mı izin vercekler diye mi seviniyoruz...evet öylyse ne mutlu bize ve onlara ..ama oraya rusyanın ateist akımları musallat olacaksa vahlar olsun bizlere ve onlara..
    Cevapla
  • Abdullah M.Oflaz 9 yıl önce Şikayet Et
    "insani amaçları olmadığına karar verirse okullara çalışma lisansı verilmeyecek”
    Cevapla
  • bu haber ayna görevi görebilir 9 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun oralarda bizim kültürümüzü tanıtan bir misyona sahip. nasıl burada fransız okulları vari robert koleji var, italyan koleji var ve kendi fikirlerine ve kültürlerine yakın adam yetiştiriyorlar bu okulda bence aynı görevi görüyordu. bunun kapatılmasına sevinen varsa ya bu konularda bilgisizdir yada içinde haset vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti