Sabri Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü

Sabri Uzun'a göre 2006'da MİT yetkilileri ile PKK’lı Sabri Ok Ankara’da bir araya geldi. Kendisi de bu görüşmeye tesadüfen tanıklık etmiş.

Sabri Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü
Sabri Ok ile MİT 2006’da Ankara’da görüştü
GİRİŞ 11.01.2015 08:25 GÜNCELLEME 11.01.2015 08:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun'un geçen cuma günü piyasaya çıkan ‘İn-Baykal Kasedi-Dink Cinayeti ve Diğer Komplolar’ adlı kitabındaki ifadesine göre emekli Albay Orhan Özgören ile Ankara Söğütözü’ndeki Saklıbahçe’de buluşuyor. Özgören bu buluşmaya Alaaddin Kanat’la geliyor. Uzun’a göre Kanat, PKK’nın Marmara bölge sorumluluğunu üstlenmiş bir itirafçı. Uzun ile Özgeren kendi aralarında konuşurken Kanat’ın dikkatini başka masada oturan bir grup çekiyor. Masada oturan kişinin PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok olduğunu söylüyor. Neler olduğunu sordukları işletme sahibi Ahmet Dokumacı şunları söylüyor:

“Sabri Ok masada MİT’çilerle konuşuyor. Onları diğer masada oturan istihbaratçı polisler takip ediyor.”

Uzun kitabında bu manzarayı göndüğünde örgüt ile siyasi pazarlığın başladığını anladığını ve böylece bir çözüme gidebileceğinden mutlu olduğunu ifade ediyor.

YORUMLAR 12
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı devletlerin sponsorluğunda Türk devletine isyan halinde olan PKK ile müzakereler derhal bitirilmedir
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    insanlar iki gruba ayrılırlar: Müslümanlar ve kafirler
    Cevapla
  • mst 9 yıl önce Şikayet Et
    ben anlamam bir ülkenin istihbaratı o ülkenin bölünmesi için savaşan bir törer örgütüyle anlaşma yoluna gidiyorsa o ülke bitmiş demektir işaallah sonumuz hayır ola
    Cevapla
  • gerçek orada 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kadarda olmaz çok gizli bir görüşme olacak ancak halka açık mekanda olacak bu kadarda olmaz bari bunları ankara kuğulu parkta simit yerken gördümdede daha inandırıcı olsun sabri uzun kimin adama acaba itiraf etsin onun döneminde istihbarata kimin adamları alındı onları anlatsın
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizler Kurt kardeslerimizi hicbir zaman ayirt etmedik, ayirt edilmesi gereken tek sey, pkk ve Kurt kardeslerimiz arasindaki fark..herkez safini belli etsinki hersey daha kolay olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor