Charlie Hebdo karikatürlerine tepki

Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği üyeleri, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan ve Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilmesini protesto etti

Charlie Hebdo karikatürlerine tepki
Charlie Hebdo karikatürlerine tepki
GİRİŞ 18.01.2015 22:05 GÜNCELLEME 18.01.2015 22:05

Kırıkkale Kardeş Dernek ve Vakıflar Birliği üyeleri, Charlie Hebdo dergisinde çıkan ve Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürlere Cumhuriyet Gazetesi'nde yer verilmesine tepki gösterdi.

Yatsı mamazının ardından Nokta Camisi'nin avlusunda toplanan grup adına konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Temsilcisi İsmail Kösal, müslümanların örnek aldığı Hz. Muhammed'in, karikatüre edilerek mizah konusu yapılmasının müslümanlara yapılan en büyük hakaret olduğunu belirterek "Müslümanların örnek aldığı Hz. Muhammed'i mizah konusu yapmak, karikatürize etmek en büyük alçaklıktır" dedi.

Fransız dergisi Charlie Hebdo dergisinin 12 personelinin öldürülmesi bahanesiyle dünyada aynı karikatürün yayınlanması ve dağıtılması tüm müslümanlara yapılmış en büyük hakarettir" diyen Kösal şunları söyledi:

"Öldürülen 12 kişi için Paris'te yürüyen sözde barış ve özgürlüğü savunanlara baktığımızda bu hakaretin ne kadar vahim ve büyük olduğunu görmekteyiz. 10 yıl içerisinde İslam coğrafyasında katledilen 12 milyon masum müslümana sesi çıkmayan batının, Peygamber efendimize hakaret eden 12 kişi için dünyaya meydan okumaları ve söylemleri ile tüm müslümanları terörist unsurmuş gibi empoze etmeleri en büyük alçaklık olmuştur."

"Cumhuriyet gazetesi provokasyona imza attı"

Charlie Hebdo dergisindeki karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin büyük bir provokasyona imza attığını söyleyen Kösal, "Herkesin özgürlüğü bir diğerinin özgürlük sınırına kadardır. Sözde ifade ve medya özgürlüğü kisvesine sığınan Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye tarihine geçecek en büyük provokasyona ve hakarete imza atmıştır. Cumhuriyet Gazetesi ve yazarlarının ifade özgürlüğü adı altında yaptıkları provokasyon, bizim manevi değerler özgürlüğümüze açık saldırı olmuştur. Bu saldırı hiçbir özgürlük tanımı altına giremez. Bu ihaneti bizler, dinimize saldıran kafirlerin maşası olarak ucuz kahraman donkişotluğuna soyunmak olarak görüyoruz. Peygamber efendimize yapılan bu hakareti ve bu hakareti destekleyen tüm unsurları lanetliyoruz" ifadelerini kullandı

Basın açıklamasının ardından grup dualar okuyarak protesto eylemine son verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması