"Engelleri bilişimle aşıyoruz" konferansı

Edirne Belediyesi Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında, "Engelliler, bilişim dünyası e- devlet ve sosyal medya" konulu konferans düzenlendi.

"Engelleri bilişimle aşıyoruz" konferansı
"Engelleri bilişimle aşıyoruz" konferansı
GİRİŞ 22.02.2015 14:39 GÜNCELLEME 22.02.2015 14:39

Edirne Belediyesi, Türkiye Engelsiz Platformu İstanbul Temsilciliği, Kültür Paylaşım Platformu ve MEF Üniversitesi işbirliğinde ETSO'da düzenlenen konferansta konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan,fiziki engellerden önce düşüncelerdeki engeli kaldırmanın gerektiğini söyledi.

Engelli bireylerin yaşamlarının zorluğuna tanıklık eden biri olduğunu ifade eden Gürkan,"Bütün yaşam paradigmanızı ailenizin ayrılmaz bir parçası olan, o bireyin yaşamının daha kolay hale gelmesi için ayarlıyorsunuz. Rahmetli babam geçirdiği bir hastalık nedeniyle yaşamının son 20 yıl gibi bir bölümünü tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kalmıştı. Bu yüzden engellilerin yaşamını zorlaştıran fiziki ve düşünce engellerini iyi bilirim. Yüreklerdeki engelleri yıkmamışsanız, bedeniniz değil de yüreğiniz engelliyse; o zaman problem var" diye konuştu.

İşitme engelliler için işaret dilinde de anlatılan toplantıda, Türkiye Engelsiz Platformu İstanbul Temsilciliği Danışmanı Prof. Dr. Gonca Telli Yamamoto, “Engelleri Bilişimle Aşıyoruz, Sayısal Gündem 2020, Engelli Bireyler E- Devlet’in Neresinde?” konularında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Engelsiz Platformu İstanbul Temsilciliği MEF Üniversitesi Kütüphane Sorumlusu Bahar Biçen Aras ise “Sosyal Medyada Var Olmak ve Sosyal Medya Okur Yazarı mısınız?” konularını ele alarak “Engelleri Bilişimle Aşıyoruz” Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılacağı ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi