Fevzi Çakmak gitti isyancı adı geldi

Ağrı Belediye Meclisi, Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan mahalleye kentteki Kürt isyanını yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi.

Fevzi Çakmak gitti isyancı adı geldi
Fevzi Çakmak gitti isyancı adı geldi
GİRİŞ 04.03.2015 09:55 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:00
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Belediyenin aylık meclis toplantısında mahalle ve cadde adlarının değişikliği görüşüldü. Daha önce mahallelerde yapılan referandum sonucu çıkan isimleri değerlendiren belediye meclisi, Ağrı merkez Fevzi Çakmak mahallesinin adını 1926-1930 yılları arasında kentte Kürt isyanı çıkarıp yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi. Alparslan mahallesinin adını ise Selahattin Eyyubi mahallesi olarak değiştirdi.

Ağrı'nın en yoğun caddelerinden olan Erzurum Caddesi'ne oybirliği ile toprağa verilen ünlü yazar Yaşar Kemal'in adını verdi.

DBP'li Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın Yaşar Kemal'in İstanbul'daki cenaze törenine katılması nedeniyle hazır bulunmadığı toplantıyı, Eş Başkan Mukaddes Kubilay yönetti. DBP’nin 18, Ak Parti’nin 13 üyesinin olduğu belediye meclisinin kararı resmi internet sitesinde ‘Belediyemizden tarihi karar’ başlığı ile verildi. İsim değişikliği kararı onaylanması için valiliğe gönderildi.

YORUMLAR 66
  • fahri 9 yıl önce Şikayet Et
    isim degil numara verip sorunu kökten çözmek lazım
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Türk milleti hainlerin cezasını verecekmiş gerçek hainlik Musul'u ,Kerkük'ü ,Velhasıl koca imparatorluğu beş senede satan ve kendi tarihini ,ezanı Türkçe ,kuranı kerimi yasaklayan,hilafeti kaldıran,dindarları çardağa geren,alfabeyi değiştiren,kadınların başındaki yazmayı çıkaran,millete zorla şapka taktıran,takmayanıda ASAN ,ittihat terakki veya CHP zihniyetindir hain, hem vatan hem İslam düşmanı bunlar Kürtlere gelince daha yeni emekleyen bebek bence hataları çok ama Selahattin eyyübi ismi iyi olmuş
    Cevapla
  • OğuzHan Dolu 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar zamanında chp ve darbecilerin yok etmeye çalıştığı mahalle sokak ve caddelerdeki tarihi isimleri tekrar kazandırıyorlar çok da iyi yapıyorlar selahattin eyyubi gibi değerli isimler unutulmamalı bunlara karşı çıkanlar tarihlerini unutmuşlar bile
    Cevapla
  • hanzala 9 yıl önce Şikayet Et
    Selahaddin eyyubi 4 halife ve ömer bin abdül azizden sonra her kesim tarafından sevilen ve kabul gören dininden taviz vermeyen bir İslam emiridir. ama burda dert üzüm yemek değil arkadaşım. başka sokak mı yok isim verecek. elmalarla armudları birbirine karıştırıyorsunuz.
    Cevapla
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben Ak Parti ye oy verdim. Ancak bu icraatları da destekliyoruM. Iğdır lıyım ayrıca.
    Cevapla
  • onur 9 yıl önce Şikayet Et
    şişştttt sakın....sonra çözüm süreci sekteye uğrar.çözüm süreci diye diye ülkeyi ne hale getirdiniz bee....bunların kürtlükle falan alakası yok..bunlar düpedüz vatan haini...alparslanla derdiniz ne acaba...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!