Konya'da askeri uçak düştü

Konya'da planlı eğitim uçuşu için kalkış yapan F4 savaş uçağı düştü, kazada 2 pilot şehit oldu.

GİRİŞ 05.03.2015 15:00 GÜNCELLEME 05.03.2015 16:38
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Zeki Dursun'un haberi

Planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağı, Konya-Aksaray karayolunun 20. kilometresindeki Ortakonak Mahallesi yakınlarında düştü. Kazada uçakta bulunan iki pilot şehit oldu. Başta Türk Hava Kuvvetleri Arama Kurtarma birimleri olmak üzere bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

Konya-Aksaray karayolundan yaklaşık 5 kilometre içeride düşen uçaktan çıkan dumanları gören vatandaşlar olay yerine koştu kaza sonrası olay yerine gelen  askeri yetkililer  güvenlik çemberi alarak kimseyi yanaştırmadı.Kaza yerine  ulaşan itfaiye ekipleri, uçağa müdahale etti. Askeri yetkililer olay yerinde incelemede bulundu.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.

 Genelkurmay, pilotların yeterli tecrübeye sahip olduğu belirtti.

İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

ERDOĞAN ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

İŞTE KAZADAN İLK GÖRÜNTÜLER:

YORUMLAR 53
  • ekreem 9 yıl önce Şikayet Et
    şehitbabasının feryatları bura yayında yok neden acaba
    Cevapla
  • uçan tabut 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumculara biz düzeltme yapmayı gerek buldum uçan tabut denilen f104 tür f4 son modermizasyona göre 2030 yılına kadar kullanılabilecek şekilde yenilenmiştir f4 ile f104 karışmasın
    Cevapla
  • tora 9 yıl önce Şikayet Et
    düzeltme için teşekkür ederim. f104 ve f4 farklı uçaklardır.
    Cevapla
  • tora 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikan ordusunun uçan tabut dediği 1970 model yani 45 yaşındaki bu uçakların artık emekli edilmesi gerekiyor. yazık pilotlarımıza... çoğuda abd ve almanya hibesi...
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu pilotlarda malatyadakiler gibi koltuğu fırlatmadı.Tüm elektronik cihazları çalışmaz hale getiren Silahı (champ) amerikan Boeing 2012 de test etti.Akla bu geliyor.
    Cevapla
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    işte bunu için kendi uçağımızı yapmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI